Az Apple felvásárolta a Metaiot

UP 2015.05.29. 13:44 Apple, Egyéb 0 db 346

Az Apple a hónap elején végleg megkaparintotta a Metaio nevű, kiterjesztett valósággal foglalkozó német céget, mely a Volkswagen leányválallataként jött létre egy eddig ismeretlen projekt keretében.

0414_ferrari_640x

A felvásárlás híre csütörtökön látott napvilágot egy jogi dokumentumot tartalmazó Twitter poszttal, amire a TechCrunch bukkant rá. Ebből kiderül, hogy a Metaio részvényei az Apple-höz kerültek. A vállalat nem rég lefújta a júniusra tervezett felhasználói konferenciáját, letiltotta a Twitter fiókját és pár napja közleményben hozta nyilvánosságra, hogy megszűnik a termékeik és az előfizetések értékesítése. Az Apple tervei a Metaioval és az alkalmazottaival egyelőre tisztázatlanok.

A Metaio weboldala szerint a kiterjesztett valóság megoldásokra specializálódtak. Az egyik eszköz, amit Metaio Creator segít az ügyfeleknek, hogy élethű és interaktív felhasználói élménnyel rendelkező alkalmazásokat hozzanak létre létre, olyan már meglévő eszközök segítségével, mint pl. egy iPad. Ahogy látható a videón is, egy Ferrari app egy tablettel lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy megtekintsék az autó felszereltségét, alkatrészeit vagy opcionális külső jellemzőit az autó fölé helyezve:

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!