Egy rakás Apple termék támogatása szűnik meg júniusban

Sloan 2015.05.18. 14:32 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 1 039

Az Apple hamarosan nyugalmaz néhány iPhone és Mac modellt, valamint más termékek is hamarosan megkapják az “elavult” vagy “vintage” státuszt júniusban.

vintagemac

Amikor egy eszköz megkapja az elavult státuszt, akkor az Apple boltokban és hivatalos szolgáltatóknál már nem nyújtanak szervizszolgáltatást ezekre a modellekre. Ez általában 5-7 évvel következik be azután, hogy leálltak a termék gyártásával – a most öregek otthonába kerülő eszközökről egy listát is találhatunk. A következő iPhone-okra kerül az elavult az USA-n kívül cetli: iPhone 3G, iPhone 3GS és ezek kínai verziói.  Törökországban és az USA bizonyos államaiban ugyanezen modellek esetében Vintage-re módosul a kategória.  Néhány Mac modellre is ez a sors vár nyár elejétől: MacBook Pro (17 hüvelykes, Mid-2009), iMac (20 hüvelykes, Mid 2007), iMac (24 hüvelykes, Mid 2007).

A továbbiakban már nem támogatott ezen modellek javítása az Egyesült Államokban, Európában, Japánban, Kanadában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben és Latin-Amerikában. Néhány termék elveszíti észak-amerikai “vintage” státuszát, miután korábban elavultnak ítélték az Egyesült Államokon kívül, ilyen a MacBook Pro (17 hüvelykes, 2.4GHZ), MacBook Pro (15 hüvelykes, 2.4/2.2GHZ), AirPort Express Base Station, Xserve (Late 2006) és az Xserve RAID (SFP, Late 2004).

A fent említett termékek hivatalosan június 9-én kapják meg az új státuszt, így az Apple boltokban és a hivatalos viszonteladói üzletekben nem lesznek javíthatóak a készülékek, de az AppleCare ügyfelek számára a cég továbbra is kész telefonos segítséget nyújtani. Aki nem tudja a gyakorlatban mi a különbség a kettő között: a Vintage modellek esetében az alkatrészeket már nem gyártják, de adott esetben még elérhetőek lehetnek, az Obsolete-nél erre már semmi esély nincs.

Fontos infó, hogy azon laptopok esetén, ahol az akksit házilag is lehet cserélni annak ellenére is kapható még erőforrás, hogy a státuszuk Obsolete, csak nem szerviztermékként, hanem Apple Storeokban, bolti dobozos termékként találhatjátok meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!