Összeomlás szélén a Sharp?

Skarp 2015.05.15. 13:32 Apple, Egyéb 1 db 231

Az Apple kulcsfontosságú kijelzőbeszállítója, a Sharp csütörtökön 1,9 milliárd dolláros veszteséget jelentett be, ami igencsak kétségbe vonja, hogy képes-e hosszútávon talpon maradni, bár rövidtávon a mentőöv-befektetéseknek hála működőképes maradhat.

sharpcsod

A japánok a veszteség nagy részét az olcsó kínai LCD-gyártókkal és korábbi átcsoportosítások költségeivel magyarázzák – írja a Financial Times. A hírrel egyidőben ráadásul további átalakításokat jelentettek be, ami első körben a dolgozók 10 százalékának elbocsátását (ebből 3500-at Japánban), illetve a Nyugat-Japánban található főhadiszállás értékesítését jelenti.

A Mizuho Bank és a Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ 200 milliárd jenes gyorssegélyt szavazott meg a cégnek, akik már 2017-re profitábilisra szeretnék kihozni a cég működését. Bár az Apple az LG-től és a Samsungtól is nagy számban vásárol kijelzőket a Sharp komoly partnernek számít. Ők voltak az elsők, akik 2012-ben az IGZO (indium, gallium, cink-oxid) technológiát alkalmazó LCD-ket kezdtek el nagy tömegben gyártani.

A hírek szerint pont ilyen kerülhet a 12,9 hüvelykes iPad Pro-ba is, bár a hírek szerint ahhoz az LG és a Samsung is szállít majd paneleket. Ezzel a megoldással az Apple termékek kijelzői reszponzívabbak, vékonyabbak és gazdaságosabb fogyasztásúak lehetnek az iPhone és iPad készülékekben jelenleg is alkalmazott LTPS (alacsony-hőmérsékletű polikristályos szilícium) kijelzőknél.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Lego - 2015.05.16. 20:35

    Legalább tudni, hogy miért a Sharp a legjobb szinvissza adásu kijelző. Kár lenne ha csődbe menne!

Szólj hozzá Te is!