Több száz Apple terméket foglaltak le az argentin határon

Sloan 2015.05.13. 12:16 Apple, iPad, iPhone 1 db 559

Illegális, elektronikai eszközökből álló szállítmányt, több száz iPhone-t, iPad-et és MacBook-ot foglaltak le az argentin hatóságok. A közel nyolcszázezer dollárt érő rakomány azt jelzi, hogy a csempészek továbbra is minden alkalmat megragadnak az Apple drága termékeiből történő haszonszerzésre.

iphone

Hozzávetőlegesen 260 iPhone, 10 iPad, and 60 MacBook található a több, mint 500 lefoglalt Apple termék listáján – közölte az AFP. A viszonylag magas áron mozgó Apple készülékek és a cég világszinten korlátozott forgalmazási hálózata – ugyanis csak 16 országban vannak Apple üzletek – jövedelmező lehetőségeket nyújt a csempészek számára.

Hongkong is remek példa erre: alacsony adóinak és a virágzó kínai piachoz való közelségének köszönhetően sorakoznak a csempészek az Apple termékekért, melyeket a kínai import – és luxusadót elkerülve visznek át a határon. Korábban a hongkongi határon tartóztattak le egy férfit, aki 94 iPhone Kínába való átcsempészésén munkálkodott – a telefonokat a testére ragasztva (képünkön). A határőrök figyelmét a férfi furcsa testtartása hívta fel.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Martin - 2015.05.13. 14:10

    Es mit fognak csinalni a hatosagok a lefoglalt telefonokkal?

Szólj hozzá Te is!