Első helyen zárt az Apple Watch a Consumer Reports okosóratesztjén

UP 2015.05.07. 12:17 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 816

Már korábban hallani lehetett, hogy Consumer Reports tagjai le voltak nyűgözve az Apple Watch-től, mikor rájöttek, hogy képtelenek megkarcolni a rozsdamentes acél változat zafír üvegét. A jó hírű non-profit szervezet mostanra felfedte, hogy teljes egészében végeztek a laboratóriumi tesztekkel, és az Apple Watch-ot a 11 megvizsgált okosóra élére sorolták. 

apple-watch-waterproof_640x

Consumer Reports tesztelte az órákat a tartósság, vízállóság, egészségügyi alkalmazhatóság, a magas és alacsony fényben való olvashatóság, a könnyű használhatóság és az interakció egyszerűsége szempontjából – bár akadt egy aggasztó pillanat a Watch Sport esetében. A vízállóság mérésére egy mélység-vizsgáló kamrát használtak, ahol a nyomás növelésével szimulálható a vízmélység akár 230 lábig is. Azonban az extrém helyzet kialakítására nem volt szükség a Watch esetében, mivel az IPX7 szabvány szerint 3,3 láb mélységig és 30 percen keresztül vízálló az óra.

“Az órákat vízbe tettük, majd ellenőriztük, hogy az előírt funkcionalitás megfelelően működik-e, majd kivettük őket és 24 óra múlva megismételtük. Az első rozsdamentes acél Apple Watch átment a vizsgán. Majd az első aluminium Apple Watch Sport a merülési tesztünket úgy tűnt átvészelte, mikor kivettük a tartályból, de 24 óra múlva problémák jelentkeztek. Ezt követően kipróbáltunk másik két órát, melyeknél nem mutatkozott probléma, így a Watch Sport is átment a vízállósági tesztünkön.”

Vagyis elképzelhető, hogy az első tesztelt Watch Sport alapból hibás darab volt. Ez alapján tehát az Apple valóban minden lelkiismeretfurdalás nélkül ajánlhatja, hogy a digitális korona tisztítása céljából tegyük folyó víz alá az órát pár másodpercre. A Consumer Reports tesztelte az Asus Zen, az LG G Watch R, a Martian Notifier, a Moto 360, a Pebble Steel, a Samsung Gear S és a Sony SmartWatch 3 konkurens okosórákat is. Itt láthatóa a szervezet által készített videó is:

 

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Patrick - 2015.05.07. 12:24

    Nem lepődök meg :)

Szólj hozzá Te is!