Elindult az HBO Now – Iovine kulcsszerepet játszott az üzletben

Sloan 2015.04.08. 14:21 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 590

Az HBO új önálló streaming szolgáltatása ma indult útnak egyelőre kizárólag Apple TV-n és iOS eszközökön. A FastCompany érdekes történettel állt elő az HBO CEO-jával, Richard Plepler-el és az Apple-lel való társulás lehetséges okaival kapcsolatban.

New Product Announcements At The Apple Inc. Spring Forward Event

A cikkben Plepler tagadja, hogy egy 80 millió dolláros, a Time Warner megvásárlására tett ajánlat motiválta volna az HBO Now elindítását, és azt állítja, hogy már jóval korábban tárgyalni kezdett Jimmy Iovine-al, akinek korábban a Warner Music-nál dolgozott, ahol Iovine PR-osa volt. Májusban Iovine eladta a Beats névre hallgató, Dr. Dre-vel közös fejhallgatókkal és audiostreaminggel foglalkozó vállalkozását az Apple-nek, nem kevesebb, mint 3 milliárd dollárért.

Plepler bedobta a kérdést: érdekelt lenne-e az Apple abban, hogy az HBO Now vezető (és eleinte exkluzív) terjesztője legyen? Iovine nem habozott, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal fejezte ki lelkesedését. Pepler elmagyarázta, hogy szüksége van egy forgalmazóra, és hogy az HBO Now már tavaszra indulásra kész lesz – pont a Trónok Harca ötödik szezonjának rajtjára. Cue állítólag már a következő nap meg akarta kötni a szerződést az HBO-val.

Miközben az Apple a következő generációs Apple TV-n dolgozik, ahogyan arról már írtunk korábban a cég egyre több és vonzóbb tartalommal tölti meg a szolgáltatást. Ráadásul állítólag tartalomszolgáltatókkal folytat tárgyalásokat egy új, streamingszolgáltatás ügyében. A FastCompany teljes cikke jóval nagyobb betekintést enged az új HBO Now szolgáltatásba és Plepler további terveibe, úgyhogy akit érdekel, az itt elolvashatja. Az új HBO Now most már elérhető az Apple TV-n, iPhone-on és iPad-en, havi 14,99 dollárért, 30 napos ingyenes próbaverzióval.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Pintyo - 2015.04.08. 16:25

    Kizarolag a USA területén nézhető, USA IP cimmel!

Szólj hozzá Te is!