Filmkészítő táborba invitálja a gyerkőcöket az Apple

Tian 2013.06.25. 18:16 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 608

Az Apple minden nyáron meghirdeti saját ingyenes nyári táborát, ahol az apróbb korosztály számára próbálnak kedveskedni azzal, hogy egy témát körüljárva segítetek megismerkedni az újdonságokkal, a programok használatával, és még a témában jártasok is hallhatnak hasznos tippeket és trükköket az előadóktól.

Egy igazán nagyszerű kezdeményezés részesei lehetnek idén nyáron is az amerikai gyerekek, hiszen az Apple a 8 és 12 év közötti gyerek számára hirdet egy 3 napos workshopot, ahol a csöppségek megismerkedhetnek és elsajátíthatják a filmkészítés fortélyait, így a tréning alatt az iMovie és a GarageBand programokkal fognak majd együtt dolgozni, de forgatókönyv készítésbe is bepillantást nyernek.

A táborok július középétől kezdődően egészen augusztus elejéig tartanak, több turnusba természetesen, hogy minél több gyerek vehessen részt rajta. A workshopok az Apple Retail Store-okban kerülnek megrendezésre, hosszát tekintve naponta 90 percesek lesznek, jelentkezni pedig az Apple oldalán lehet, ahol kiválaszthatjuk, hogy melyik államban vagyunk és azon belül melyik Apple Retail Store-ba szeretnénk menni – persze ha ott van még hely – és melyik turnusba.

Napi bontásban a következő programok várják az oda látogatókat:

Első nap: Ismerkedés a filmkészítés alapjaival, saját filmzene készítése a GarageBand segítségével iPad-en, tippek, trükkök, praktikák a felvétel készítéshez.

Második nap: Bevezetés az iMovie-ba, a felvételek importálása és szerkesztése a Mac-en, és végül maga a film létrehozása.

Harmadik nap: Film Festival, ahol a gyerkőcök bemutathatják saját produktumukat a meghívott szülőknek, rokonoknak, barátoknak.

A gyerekeknek a táborba magukkal kell hozniuk a Mac készüléküket, a kamerát, a fülhallgatót, az Apple csak a szoftvert biztosítja, azaz az iMovie-t és a GarageBand-et, illetve az ingyenes részvételi lehetőséget. Persze akik nem rendelkeznek ezen készülékükkel, azok számára ez hátrány lehet, de összességében azért kedves gesztus ez az Apple-től és a gyerekek számára is remek szórakozás a nyárra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

3 hozzászólás

  1. Gábor - 2013.06.25. 22:09

    Hát… Azért nem egészen ingyenes ha Maced kell hogy legyen O.o

  2. Dudee - 2013.06.26. 06:52

    Oke Gabor, de nalunk sajnos ingyenes tabor sincsen(nem hogy ilyen) es szerintem nekik nem akkora gond, hogy mac legyen otthon. Szerintem jo otlet, es innovativ.

  3. Kevin - 2018.06.22. 12:17

    Üdvözlöm!
    Hol van ez a tábor? és lehet – e tudni elérhetőségi telefon számot?
    Tisztelettel Gabriella.

Szólj hozzá Te is!