Játékkonzolra gyúr az Apple? Tim Cook a Valve főhadiszállásán járt

KeleMan 2012.04.16. 17:22 Apple, Egyéb, Játékok, Tim Cook 0 db 388

Múlt hét pénteken az Apple első embere, Tim Cook a Valve főhadiszállására látogatott, a Washington állambeli Seattle mellett található Bellevue városába. Gabe Newell, a Valve vezetője és csapata a PC-s fronton olyan neves játékokat adtak ki eddig, mint a Half-Life sorozat. Nos Tim Cook lehet, hogy már látta a Half-Life 3-at, vagy esetleg a HL2 – Episode 3-at, de szinte biztos, hogy nem ezért utazott északra a Szilícium-völgyből.

A Valve eddig is jó kapcsolatokat ápolt az Apple csapatával, gondoljunk csak a Steamre, mely hasonlóképpen működik mint az Apple AppStore rendszere. 2010. május 12-én fontos változás következett be a Mac-es játékok piacán, ekkor vált ugyanis hivatalosan elérhetővé a Steam rendszere a Mac gépekre.

Nemrég a piaci elemzők még az Apple új iTV vagy iPanel néven, várhatóan 2012 év végén érkező új televíziójáról alkottak pletykákat, most azonban tisztán látszik, hogy az Apple jóval tovább gondolta a dolgokat. Az új tévékészülék mellett ugyanis egy új játékkonzol is érkezhet. Mindig is tudtuk, hogy az Apple a nappalinkat is szeretné elfoglalni, de hogy odacsapjon a PS vagy az XBox rendszereinek kicsit erősen hangzana.

Az azonban tisztán látható, hogy az új iPad egyes játékai már bizony konzolszintű játékélményt nyújtanak, emellett az iOS eszközök segítségével, – gondoljunk csak a hangvezérlésre (Siri) vagy a vezeték nélküli (AirPlay) irányításra – már nem is tűnik olyan távolinak az egész.

Kevesen tudják amúgy, hogy az Apple még 1995-ben a japán Bandai céggel karöltve készített egy játékkonzolt, mely a Pippin nevet viselte. A termék hatalmas bukás volt, összesen 42 ezer darabot adtak el belőle, sőt 2006-ban a PC World még a 25 legrosszabb technológiai termék díjára is benevezte, ahol 22. helyen végzett. A bukás fő oka az volt, hogy akkor már a piacon voltak a Sony Playstation és a Sega konzoljai, de a Pippin a maga 600$-os árával ezekkel nem versenyezhetett.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!