A fejlesztők imádják az Apple iOS platformját

KeleMan 2011.07.19. 18:03 Apple, Egyéb, iPad, iPhone 0 db 89

Legyen akár iPhone, iPod Touch vagy iPad készülékről szó tény, hogy az elmúlt 3 évben több, mint 500.000 alkalmazás jelent meg az Apple online üzletében, az AppStore áruházban.

Bár az Android népszerűsége töretlen, – naponta közel 550.000 androidos készüléket aktiválnak – és folyamatosan emelkedik, a Flurry Analytics cég szerint a fejlesztők mégis inkább az Apple platformját választják. Ezen elemzés szerint a 2010-es év végi 39%-os részesedése 2011 első negyedévére 36%-ra csökkent, míg a második negyedévre már csak 28%-os az arány a fejlesztéseknek az Android platformra.

Egyértelmű, hogy az Apple ezen a téren növeli az előnyét, de vajon mi lehet mindennek az oka. A Flurry szerint a háttérben az iPad 2 megjelenése lehet, valamint, hogy az Apple immár a Verizon ügyfelei részére is elérhetővé tették a CDMA hálózatot támogató iPhone 4 készüléket.

A Flurry azonban azt állítja, hogy egyáltalán nem szabad ilyen téren leírni az Androidot, mert idén év végén az Amazon is kihoz egy új táblaeszközt és elképzelhető, hogy e miatt sok programozó és fejlesztő visszatér a zöld robothoz, mert potenciát látnak az Amazon App Store áruházában. Viszont a Flurry azt is megemlítette, hogy a fejlesztők jelenlegi legnagyobb problémája az Androidos alapú rendszerek töredezettsége. Rendkívül sok változat van a piacon és ez csak hátráltatja a munkálatokat egy-egy fejlesztésnél.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!