Törli az Apple az értékelést az alkalmazások törlésénél

KeleMan 2010.04.12. 11:26 Apple, iPad, iPhone 1 db 85

Az iPhone OS 2.2-es verziójának megjelenésével az Apple beépített egy szavazás funkciót a szoftverbe. Amennyiben a készülékünkről törlünk egy alkalmazást, úgy a törlés megerősítése előtt értékelhetjük a programot, mennyire is voltunk vele megelégedve. Persze ezt ki is lehetett hagyni a “No Thanks” gomb megnyomásával, de a legtöbben mégis értékeltek, csak az a baj, hogy sokan csak 1-2 csillagot adtak a programokra, hiszen pont azért törölték a felhasználók azokat, mert nem volt rá szükségük. A fejlesztők ezt megelégelték és tájékoztatták az Apple-t, hogy ennek elég negatív hatása van a programjaikra nézve. Az Apple persze nem mehetett el szó nélkül ezen funkció mellet, hiszen így a saját üzletüket is rontják vele. Lényeg a lényeg, az új iPhone OS 4.0-ás szoftverben ez már nem lesz benne. Az Apple végleg száműzi tehát ezen funkciót, hiszen aki használja a programot és nem törli azt, az nem is értékel, míg aki, törli az jól lehúzza az alkalmazást. Érthető, számomra azonban kicsit hiányozni fog.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. busta - 2010.04.12. 14:35

    Igazuk van de kitalálhattak volna valami más megoldást rá.

Szólj hozzá Te is!