Sky Gamblers: Storm Raiders

Tian 2012.12.03. 20:25 2 hozzászólás 1 560
Sky Gamblers: Storm Raiders

Bevezetésként pár mondatban röviden összefoglalnánk, aki esetleg nem ismerné a nevet, hogy a Sky Gamblers hogyan vált egy kezdetleges repülős játékból, korunk egyik legkitűnőbb iOS játékává a kategóriáján belüli.

2011. október 11-én debütált a sorozat első része, a Rise Of Glory, melyben visszaugorva a történelemben, az első világháború légi csatáit eleveníthettük fel és a korabeli repülőmodellekkel, mint például a Fokker DR1-es, újra megvívhattuk a csatákat a különböző küldetéseken. Ebben a játékban megtapasztalhattunk, hogy valójában milyen élmény játszani egy gyorsulásérzékelővel ellátott készüléken, illetve a segítségével hogyan is kell kanyarodni. Való igaz, kell pár perc gyakorlás, mire belejövünk.

A Sky Gamblers második része, az Air Supremacy már az érkezése előtt komoly figyelmet kapott, hiszen az Apple iPad 3 keynote-ján, ezzel a játékkal prezentálták a nagyközönségnek a konzol minőségű játékélményt, hogy mire képes a négy magos grafikus chip 2048 x 1536 pixeles felbontáson a legújabb táblagépen. Ez volt az első iPad 3-ra optimalizált játék. A stílus az első verzióhoz képest megváltozott, az Air Supremacy-ban már modern repülőgépekkel és fegyverekkel szállunk harcba.

A frissen megjelent Storm Raiders újból visszanyúlik a történelemben, és az egész játék a második világháború eseményei alapján született meg. Részt vehetünk számos közelharcban, csatahajókat süllyeszthetünk el a bombázó repülőgépek segítségével, sőt még akár alagútban is repülhetünk. A hadszíntér olyan valós helyszíneken játszódik, mint például a Pearl Harbor vagy a Midway-szigetek. A játékban természetesen a második világháborús repülőgépekkel szárnyalhatunk a csendes-óceán felett.

Az első két Sky Gamblers játék szülőatyja a Namco Bandai Games volt, viszont a Storm Raider már az Atypical Games neve alatt érkezett az App Store-ba. Egy külföldi játékportál szerzője telefonon fel is kereste a Namco PR részlegét, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem egy koppintásról van-e szó és elmondásuk szerint szó sincs csalásról, csupán ez egy új verzió.

Az Atypical fejlesztői valóban odatették magukat, hiszen egy remek játékot alkottak meg rengeteg speciális effekttel, hangokkal és grafikai elemekkel megfűszerezve, mint például a reális megvilágítású valósághű felhők, a nappali és esti fényátmenetek, a nagy felbontású textúrák, a légköri köd, az esőcseppek vagy a realisztikus tenger. Egyszerűen magával ragadó a játékélmény. Valóban azt érezzük, mintha ott ülnék a repülőgépen.

A játékot elindítva a főmenü fogad minket, ahol kiválaszthatjuk, hogy melyik repülőgéppel szeretnénk útnak indulni. Itt 3 típus áll rendelkezésünkre, a vadászrepülőgépek, a bombázók és a “legendás” gépek. Ezen felül mindegyik repülőgépnél még 3 altípus is található, mint például A6M Zero, Zero A és Zero D. A kínálat bőséges, ha minden kombinációt összeadunk, akkor 39 féle repülő közül.

Mielőtt nekivágnák bárminek is, egy oktató rész vár minket, ahol mindent bemutatnak nekünk a játékkal kapcsolatba. Ez egy nagyon hasznos rész és kötelező ezen átesnie mindenkinek, hiszen így megismerhetjük, hogy a műszerfalon mi mit is jelent, elsajátíthatjuk a manőverezést, a felszállást és landolást, a fegyverek használatát és a légi utasításokat.

A játékban a számos egyjátékos és többjátékos csata mellet, lehetőségünk van, hogy akár csak kedvünkre repüljünk szabadon a messzi tájba, vagy útnak induljunk a nap felé. Az üzemanyag végtelen, viszont az olajhőmérsékletre figyeljünk oda, nehogy túlhevüljön, mert akkor a motornak kampec.

A Storm Raiders univerzális alkalmazás, és az iCloud támogatás integrálásának köszönhetően bármelyik iOS készülékünkön folytathatjuk a légi csatát ott, ahol abbahagytuk. A Game Center segítségével pedig akár barátainkat is kihívhatjuk egy megmérettetésre. Ha még egy Apple TV és egy HD televizó is van a lakásban, akkor pedig az AirPlay segítségével akár a TV-n is élvezhetünk a játékot.

[appext 574375380]

Sky Gamblers: Storm Raiders
Sky Gamblers: Storm Raiders
Összesen
4.5

Grafika

Hang/Zene

Irányíthatóság

Szavatosság

Játékélmény

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

2 hozzászólás

  1. Igorgorina - 2012.12.05. 14:09

    Lenne egy kérdésem: Miért vontatok le fél pontot ?

    Csak azért kérdem, mert egy pontban sem irtátok, hogy mik a hátrányai avagy mi nem annyira jó ebben a játékban.

    • Tian - 2012.12.05. 23:35

      Személy szerint engem nagyon meggyőzött a Storm Raiders, grafikai és játékélmény téren hibátlan a játék. Az összpontszám az 5 kritérium részpontszámainak az átlagaként született meg. A szavatosságra azért adtunk 4 csillagot, mert például ha a “Campaign” küldetéseit nézzük, akkor 6-6 missziót kell teljesíteni, ami viszonylag hamar teljesíthető. Természetesen utána még van lehetőség számos egyjátékos és online mérkőzésre is, de reméljük a későbbi frissítésekben érkeznek majd újabb küldetések. A debütálást követően rá egy hétre érkezett is egy frissítés például, amiben 2 új gép is érkezett, a Messerschmitt Me 262 és a Macchi C.202.

Szólj hozzá Te is!