Törökországban ideiglenesen befagyasztotta termékeinek értékesítését az Apple

HusztiD 2021.11.25. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 263

Nagyon érdekes esetre lehettek figyelmesek a török felhasználók, hiszen az Apple már kedden befagyasztotta termékeit, ergo nem lehet a hivatalos weboldalról rendelni. Az elmúlt napokban gazdasági válság érte az országot, így a hivatalos pénznem, a török líra több, mint 20 százalékot inflálódott.

Az Apple hivatalosan nem kommentálta az esetet, de kedd óta befagyasztották az online vásárlás lehetőségét – legalábbis a hivatalos oldalon. Magyarán mondva, minden elérhető az oldalon, azonban ha valaki rendelni szeretne bármilyen terméket, azt nem teheti meg, hiszen inaktív a rendelés gombja. Mi több, szerda óta már személyesen sem lehet a viszonteladóknál vásárolni, azonban a vásárlók számára azt kommunikálják, hogy amint stabilizálódik a pénznem, mindenféle vásárlás visszaáll a régi kerékvágásba.

Hogy meddig fagyassza be a rendeléseket az Apple, az egy nagyon jó kérdés, mint ahogyan az is, hogy képes lesz-e napokon belül visszaállni a török gazdaság. Sajnos a napokban nálunk is történelmi mélypontra süllyedt a forint, így ha tartósan, tovább csökkenne, akkor valószínű, hogy előbb-utóbb nálunk is megteszik ezen lépést a kaliforniaiak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!