Érkeznek a Mini LED panellal szerelt Apple termékek; ütős konfigot kap a 2021-es iPad Pro – mi történt a héten?

HusztiD 2020.06.06. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 181

Ismételten egy újabb hetet tudhatunk magunk mögött, mi pedig szokásunkhoz híven összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és történéseit.

Growth-in-wearables-forecast-to-slow-dramatically

Az Apple kiadta az iOS 13.5.1-et, iPadOS 13.5.1-et, watchOS 6.2.6-ot és a tvOS 13.4.6-ot

ios-13-1

Az Apple hétfő este adta ki az iOS 13.5.1-es szoftverfrissítést az iPadOS 13.5.1-gyel, tvOS 13.4.6-tal és a watchOS 6.2.6-tal karöltve. Nem kellett rá sokat várni, hiszen az almások másfél héttel ezelőtt tették elérhetővé a 13.5-ös rendszert, amihez most egy kisebb tapaszt adtak ki a végfelhasználók számára.

Bővebben itt.

Hatalmasat nőtt a koronavírus alatt a viselhetők piaca

Smartwatch-sales-grow-during-pandemic

Az IDC jóvoltából új felmérés készült, melyben a 2020-as év első negyedévének teljesítését vizsgálták a viselhetők piacán. Tudjuk jól, hogy a koronavírus járvány nagy kihatással volt az eladásokra, azonban ha a viselhetők piacát nézzük, akkor itt egészen mást mutat a statisztika.

Bővebben itt.

Jelentősen visszaestek az okostelefon eladások az első negyedévben

iphone11proguide-800x600

A Gartner által nem olyan régen készült egy új felmérés, melyben azt kutatták, hogy milyenek voltak az eladások az okostelefonok piacán. Pár napja olvashattunk arról, hogy a koronavírus ellenére új rekordot ért el a viselhetők piaca, azonban ez az okostelefonok kapcsán ugyanez már nem mondható el.

Bővebben itt.

Igazán ütős lesz a következő iPad Pro frissítés

iPad-Pro-2020

Az Apple a koronavírus alatt adta ki az iPad Pro 2020-as változatát, melyben ugyan megjelent a LiDAR szenzor, azonban teljesítményre ugyanazt hozta, mint a korábbi testvére. Nem igazán mondhatjuk, hogy kiemelkedő frissítést kaptunk, de azért még így sem csüggedhetnek a felhasználók.

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején beszámoltunk, hogy az Apple a következő év folyamán több Mini LED technológiával szerelt terméket is piacra dobhat, majd utána megtudhattuk, hogy immáron megszüntette az iOS és iPadOS 13.4.1 hitelesítését a kaliforniai vállalat. Nem utolsó sorban pedig arról szintén szó esett, hogy mostantól vintage státuszba kerültek a 2012-es MacBook Pro modellek.

RetinaMacBookPro-angle

A hét második felében kiderült, hogy egy hónappal később, vagyis októberben érkezhet az iPhone 12 széria, ami után szó esett, hogy minden olyan készüléket támogat majd az iOS 14, melyet jelenleg az iOS 13. Végezetül arról is olvashattunk, hogy az ősszel érkező iPad Air 4-nél is USB C-re cseréli a Lightning csatlakozót az Apple.

Ezek voltak a 2020-as év huszonharmadik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!