Kiaknázná a Face ID-ban rejlő extra lehetőségeket az Apple

HusztiD 2020.04.21. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 2 920

bed-iphone-face

Megszokhattuk már, hogy az Apple folyamatosan védet le különféle szabadalmakat. Sajnos sokszor csak a levédetésig jutnak el az almások, ugyanis több eset volt rá, mikor ígéretesnek ígérkező megoldásokat védettek le, de sajnos nem alkalmazták. Reméljük, hogy a mostani pont nem ebbe a kategóriába tartozik.

Az AppleInsider által kiszúrt információk arra hivatkoznak, hogy az Apple kiaknázná a Face ID-ban rejlő lehetőségeket. Ha jelenleg olyan alkalmazást használunk, mely egyaránt támogatja az álló és a fekvő tájolást, akkor a telefon elforgatásával az automatikusa felismeri, hogy éppen milyen helyzetben van a készülék. Nos, ezen a ponton erősítenének az almások a Face ID által.

A leírás alapján a telefon nem csak a beépített giroszkóp által állapítaná meg, hogy milyen fekvésben van a telefon, hanem a Face ID-t is használná. Ezáltal például ha féloldalt feküdve böngészünk a Safariban, akkor a telefon tudni fogja, hogy ne állítsa át fekvő tájolásba a felületet, hanem ugyanúgy maradna minden, mint állóban.

Apróság ez ugyan, azonban egy olyan hasznos funkciót vezetne be vele az Apple, amivel egy kicsivel jobbá tenné a felhasználói szájízt, hiszen biztosan mindenki találkozott már azzal a problémával, mikor a telefonja rossz tájolást állít be, így azt követően forgatni kell a készülékünket, vagy beállítani, hogy ne fordítsa el azt automatikusan.

Mivel ez csak egy újabb szabadalom a sok közül, nem biztos, hogy lesz is belőle valami, de mi azért szívesen látnánk, ha egy ehhez hasonló megoldást alkalmaznának a kaliforniaiak.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!