Mostantól a tvOS adja iOS helyett a HomePod lelkét

HusztiD 2020.04.21. 11:56 HomePod, iOS, tvOS 0 db 133

HomePod-tvOS

Az Apple március végén adta ki az iOS 13.4 és a tvOS 13.4 rendszereit, ám a 9to5Mac csapata még csak most vizsgálta meg alaposabban a HomePod-ot. Tudjuk jól, hogy mióta az almások piacra dobták az okoshangszórót, azóta az iOS adja a lelkét, azonban a legújabb felfedezések alapján immáron a tvOS-re váltott a kaliforniai vállalat.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy miért kellett a másik operációs rendszerre váltani, hiszen hivatalos megerősítés még nem történt. A hozzáértők úgy hiszik, hogy a váltás legfőképp azért történt meg, mert az iOS 14 immáron nem fogja támogatni az A8-as processzorral rendelkező készülékeket, amibe a HomePod is beleesik. Azzal, hogy a tvOS-re váltott az Apple, sokkal könnyebb lesz házon belül megoldaniuk a frissítést – elviekben.

Egyébként az A8-as processzorral az iPad Air 2, iPad Mini 4 és az iPhone 6 modellek rendelkeznek, szóval esélyes, hogy ezek támogatottsága az ősszel megszűnik az iOS 14 megjelenésével.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!