Totális egyeduralmat tud magának a fiatalok körében az Apple

HusztiD 2020.04.09. 15:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 567

iphone11proguide-800x600

Megszokhattuk már, hogy az Apple és vele együtt az iPhone folyamatosan hódít. Erre több korábbi felmérés is rámutatott, amikor például a fiatalokat interjúvolták. Ezúttal a Piper Sandler állt elő a legújabb kutatással, melyben az amerikai diákokat kérdezték arról, hogy milyen telefonnal rendelkeznek, illetve milyet szeretnének következőnek.

A fiatal válaszadók 85 százaléka jelezte, hogy már rendelkezik valamilyen iPhone-nal, míg 88 százalékuk mondta, hogy a következő telefonja egy iPhone lesz. Ez növekedésnek tudható be az előző éves adatokhoz képest, hiszen akkor a tinik 83 százaléka birtokolt egy almás telefont, míg 86 százalék jelezte, hogy a kaliforniaiak készüléke mellett dönt.

Ameddig az Apple-nek sikerült két százalékos növekedést elérnie, addig ugyanennyit csökkentek a droidosok. Míg tavaly a fiatalok 10 százaléka tervezett egy Androidos készülékre lecsapni, addig az arányuk most 9 százalékra csökkent. Sajnos itt nem volt lebontva, hogy melyik gyártók készülékére voksoltak volna. További érdekesség, hogy a megkérdezettek 52 százalékra rendelkezik egy AirPods-szal, míg további 18 százalék tervez egyre lecsapni a következő 12 hónap folyamán.

Végül érdemes megjegyezni, hogy a felmérésben viszonylag tehetős fiatalokat kérdeztek meg. Összesen 5 200-an vettek részt a kutatásban, ahol az átlagéletkor 16,2 év volt, míg a háztartásuk átlagos jövedelme 65 600 dollár, vagyis közel 22 millió forintot kerestek a szüleik.

Sajnos a felmérés csak az amerikai piacot vizsgálta, de mi azért nagyon kíváncsiak lennénk arra is, hogy mi a helyzet más kontinenseken, mondjuk Európa szerte.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!