Pont a koronavírus miatt jöhet el a következő szuperciklus az Apple számára?

HusztiD 2020.03.16. 15:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 903

appleiphone11pro-800x450

Az utóbbi hetek alkalmával, ahogy egyre jobban terjedt a koronavírus, úgy olvashattunk egyre negatívabb híreket. Például voltak olyan jóslatok, melyek alapján minden óriás érezni fogja a csökkenő eladásokat. Úgy tűnik, hogy átmeneti az állapot, hiszen a Wedbush elemzője, Dan Ives kicsit másképp gondolja a dolgokat.

Pont nem olyan régen számoltunk be, hogy napok alatt 20 százalékot csökkent az Apple részvényértéke. Dan úgy hiszi, hogy jelenleg átmeneti ez az állapot, s az almásoknak sikerül az év végére újabb csúcsot elérniük, mikor is immáron 400 dollárt fog érni egyetlen egy részvény. Ez voltaképp nem másnak, mint a szuperciklusnak köszönhető. Szerinte a felhasználók eleve ki vannak éhezve az iPhone 12-re, hiszen sokaknál döntő tényező lesz az 5G megjelenése, valamint az új formaterv egyben.

Jelenleg a kaliforniaiak csökkenő eladással számolhatnak a korábbi teljesítéseikhez képes, ez kétségen kívüli, azonban a szakértő szerint ennek pozitív hatása lehet, amely ősszel fog megmutatkozni. Ergo jelenleg nem úgy produkál az Apple, ahogy kellene, közben a felhasználók is ki vannak éhezve, így számításai alapján az iPhone 12 megjelenésének első évében a vállalat nagyjából 200-215 millió telefont fog elpasszolni – abba viszont már nem ment bele, hogy az új modellekből mennyit adhatnak el.

Mi azt mondjuk, hogy ahány elemző, annyiféle látásmód létezik. Egy biztos, hogy a koronavírus jelenleg minden óriásra negatív hatással van. Hogy mi lesz az év második felében, azt egyelőre nehéz megmondani, de várjuk ki a végét, s meglátjuk, hogy mit produkálnak a valós számok.

Vigyázat! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz meg szolgáltatása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!