Napok alatt 20 százalékot vesztett értékéből az Apple

HusztiD 2020.03.02. 11:56 Apple 0 db 458

green-aapl-logo

Újabb hullámvölgy következhet az Apple életében, ugyanis az elmúlt napokban a kaliforniai vállalatnak sikerült több, mint 20 százalékot elvesztenie értékéből, amiért a befektetők egyáltalán nem örülnek. Az utóbbi hetekben egyre nagyobb szerepet kap a médiában a koronavírus, így ennek következtében minden nagyvállalatra negatív hatással van a járvány.

Az AAPL január 29-én még 327,85 dolláron állt, azonban előző hét pénteken 261,2-vel nyitott, ami közel 20 százalékos csökkenésnek tudható be egy hónap leforgása alatt. Amennyiben nem az egy hónapos időintervallumot nézzük, akkor mondhatjuk azt is, hogy február 19-én 323,62 dolláron állt, azonban 10 nappal később látványos negatív változáson ment keresztül. Az előző hét pénteki zárásra, a nyitáshoz képest sikerült egy kicsit felkúsznia, így 273,36-on állt az érték.

Nem az Apple az egyedüli tech óriás, kinél csökkenés tapasztalható, hiszen mióta felütötte fejét a járvány, azóta minden nagyvállalatnál hasonló a helyzet. A kérdés csak az, hogy hol fog mindez megállni, meddig tart még a csökkenés? Erről sok elemzői jóslat van, de mi egyelőre azt mondjuk, hogy nehéz megjósolni, így várjuk ki a végét, hogy hogyan alakul az AAPL értéke az elkövetkezendő hetek folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!