Hatalmas visszaesés ellenére az Apple-t érinti legkevésbé a koronavírus

HusztiD 2020.03.03. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 136

iphone-11-pro

Sajnálatos módon, de az utóbbi hetekben egyre nagyobb teret hódít magának a koronavírus. Az elmúlt napok folyamán már nem csak Kínáról szóltak a hírek, hanem Olaszországról egyaránt, hiszen ott is kimutatták több embernél a járványt.

Az UBS elemzői készítettek egy kis elemzést, melyből kiderült, hogy Kínában az okostelefon gyártók 37 százalékos visszaesést tapasztalhattak január folyamán. A számítások alapján az óriások közül idézőjelesen az Apple járt a legjobban, hiszen náluk a legkisebb a csökkenés aránya, ami így is 28 százalékra  tehető.

Sajnos a csapat nem osztotta meg, hogy az olyan nagyobb gyártók, mint a Samsung, vagy akár a Huawei milyen eladást produkáltak, de ha az arányokra alapozunk, akkor nagyjából 30 százalék fölötti értékre számíthatunk. Az elemzők továbbá szintén megjegyezték, hogy a koronavírus továbbra is negatív hatással lesz az eladásokra, de egyelőre arról nem beszéltek, hogy éves szinten milyen csökkenésre számíthatnak a gyártók.

Érdekes egyébként a mostani statisztika, hiszen pont a napokban számoltunk be arról, hogy öt éve nem látott csökkenést tapasztalhatnak a gyártók, melyből a Samsung jöhet ki a legjobban. Mondjuk feltehetően azért van ez, mert a mostani statisztikában csak a kínai eladásokkal számoltak az UBS elemzői, nem pedig a globálissal.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!