Cserélhető akkumulátoros iPhone-nal szívathatja tovább az EU az Apple-t

HusztiD 2020.03.02. 15:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 393

iphonelcd

Február elején számoltunk be, hogy az Európai Parlament elfogadta a törvényjavaslatot, amivel arra kötelezik az okostelefon-gyártókat, hogy egy egységes csatlakozót vezessenek be. Ez az új előírás magyarán az Apple-t szívatná, hiszen egyedül szinte csak nekik kellene a régóta használatos Lightning csatlakozójukat USB C-re cserélni.

A napokban felmerült egy újabb javaslat, melyet ha idővel elfogadnak, akkor természetesen az Apple-t, illetve rajtuk kívül több gyártót is alaposan megszívathatnak. Egy olyan új ötlettel álltak elő, amivel arra köteleznék az óriásokat, hogy mindegyik okostelefonban cserélhető legyen az akkumulátor. Kb. olyan érzésünk lehet, mintha visszaugranánk bő 10 évet az időben.

Az utóbbi évek folyamán a gyártók ráálltak a kompakt dizájnra, ahol jóformán a felhasználó semmilyen komponenst nem cserélhet. Ha az Apple-t nézzük, akkor nekik sosem volt olyan telefonjuk, ahol maga a felhasználó cserélhette az akkumulátorokat. No ezen változtathat az új törvényjavaslat, melyet ha idővel elfogadnak és érvénybe lép, akkor alaposan kitolnak a gyártókkal.

Egy részről valóban jó lenne, ha a felhasználó maga cserélhetné az aksit, de ha azt nézzük, ez szinte fölösleges, hiszen – ugyan használattól függ -, de a mai akkumulátorok már sokkal jobban bírják, mint korábbi társaik. Más részről meg rossz, mivel ezáltal vastagodhatnak a telefonok, illetve az utóbbi időben minden gyártó a vízállóságra állt rá, így a cserélhető aksik miatt már nem lennének vízállóak telefonok.

Ti mit gondoltok a témáról? Szerintetek jó ötlet lenne, ha leszedhető lenne a jövőbeli iPhone-ok hátlapja, hogy aksit cserélhessünk bennük?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Rács - 2020.03.03. 06:51

  Hülyeség

 2. g - 2020.03.04. 15:39

  Neked, ha divat majom vagy. Aki szeretné a telefonját sokáig használni, hisz az csak egy telefon annak a cserélhető akksi igen is jó lenne. A leggyengébb láncszem még most is az akku.

 3. Tom - 2020.03.04. 17:21

  Bizony, hogy jó lenne. Nem minden régi dolog volt marhaság.

 4. iRon242 - 2020.03.04. 23:26

  Vegyetek powerbankot, hordjátok magatokkal, és töltsetek rá a telóra ha kell. Ennyi.

Szólj hozzá Te is!