Mostantól pszichiátriai rendellenességnek számít a túlzott okostelefon-használat

HusztiD 2019.12.10. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 354

Problematic-Smartphone-Usage

Az utóbbi években, ahogy egyre jobban terjedtek az okostelefonok, úgy készültek különféle felmérések, melyek kimutatták, hogy a túlzott használatuk nem tesz jót. Ezúttal a Londonban található King’s College a Brit Orvosi Tanáccsal karöltve publikálta a legújabb eredményeit, ahol összesen 41 tanulmányt végeztek összesen 41 871 ember között.

A felmérésben a fiatal gyerekek is részt vettek, így már csak emiatt is megdöbbentő az eredmény. A kutatásban részt vett emberek 23 százalékánál derült ki, hogy komoly problémák jelentkeznek, amennyiben nem tudják napi szinten több órán át használni a telefonjaikat. Megdöbbentő, de ebben a közel egynegyedes eredményben leginkább a gyerekek és a 25 év alatti felnőttek szerepeltek.

Azon felhasználóknál, kiknél kimutatták a függőség jeleit, ott komoly problémák jelentkeztek, ugyanis sokuk pánikol, vagy csak szimplán erősen nyomasztva érzi magát, mikor nem tudja a napi okostelefon-szükségleteit kielégíteni. Ezen embereknél azt is megállapították, hogy nagyon nehezen tudják kezelni, hogy mennyi időt töltenek a kijelzőt bámulva.

A kutatók szerint belátható időn belül ki kell találni minderre egy megoldást, egy ellenszert, amivel csökkenteni tudják a használatot, különben ez a statisztika az elkövetkezendő évek folyamán csak egyre rosszabb lesz.

Nálatok egyébként mi a helyzet? Mennyi időt töltötök átlagosan az okostelefonotok kijelzője előtt?

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Kzoltan - 2019.12.10. 10:16

    Üdv!
    Akkor én is erősen ilyen eset vagyok…

Szólj hozzá Te is!