Mostantól webes felületen is elérhető az Apple Music

HusztiD 2019.09.06. 09:55 Apple Music, iTunes, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 476

applemusicweb

Az almások lassan megkezdték az iTunes és az Apple Music szétválasztását, ugyanis a most ősszel érkező macOS Catalinában már külön dedikált alkalmazása lesz a szolgáltatásuknak. Most pedig egy újabb lépést tettek annak érdekében, hogy ne csak a macOS felhasználói függetlenítsenek.

Órákkal ezelőtt elindult az Apple Music webes felülete, ami még béta állapotban van, de ennek ellenére bárki, bármilyen platformról elérheti. Aki ismeri a szolgáltatást, az könnyen boldogul majd, hiszen minden alapvető funkció megtalálható, illetve ha a könyvtár szinkronizálás is be van állítva, akkor voltaképp ugyanaz a kontent fogja fogadni, mint amit megszokhatott.

A Windows-os felhasználók részére egyelőre csak az iTunes-szon keresztül volt elérhető a streamszolgáltatás, de ennek a lépésnek köszönhetően mostantól még a zenelejátszó sem fog kelleni hozzá, ami külön plusz pont, hiszen bármikor, bárhonnan elérhetjük egy kattintással. Kérdés már csak az, hogy a következő évekre mit tervez az Apple, hiszen ez könnyen jelentheti az iTunes halálát.

Aki kipróbálná a webes felületet, az a beta.music.apple.com-on megteheti.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Szaboger - 2019.09.06. 11:13

    Ahoz képest hogy ez szolgáltatás, érdekes hogy nincs visszajelzési funkció. Ha már itt tartunk, akár az asztali alkalmazásba is beépíthetnék

    • HusztiD - 2019.09.06. 11:54

      Asztali alkalmazásként az iTunes-ban található meg. macOS alatt lesz külön, dedikált alkalmazása az Apple Music-nak, viszont Windows-os gépek esetében csak az iTunes marad. Egyelőre nincsenek arról hírek, hogy erre a platformra érkezne a későbbiekben dedikált app.

Szólj hozzá Te is!