Az iOS 13 által több országban is elterjedhet a virtuális személyigazolvány

HusztiD 2019.06.21. 12:55 iOS, iPhone 0 db 578

iphone-ticker-german-id-card-nfc

Pont a napokban számoltunk be arról, hogy Japánban hamarosan virtuális személyigazolványként is használhatjuk a saját iPhone-unkat. Nos, a Verge beszámolója alapján úgy néz ki, hogy az Apple itt nem áll meg, tovább terjeszkedik, s esélyes, hogy egyre több országban bemutatkozik a funkció.

A jelenlegi értesülések szerint, amint ősszel megérkezik az iOS 13, úgy örülhetnek a német felhasználók egyaránt, ugyanis ők szintén beszkennelhetik saját személyigazolványukat,amit később az iPhone-ban lévő NFC chip által alkalmazhatunk az azt támogató termináloknál. Magyarán itt is elérhető lesz a digitális ID funkció, mely alapján könnyedén azonosíthatják magukat az emberek.

Sajnos arról egyelőre nincs hír, hogy nálunk is lesz-e ilyen, viszont ha abból indulunk ki, hogy Japánban és Németországban is hamarosan elérhető lesz, akkor várhatjuk, hogy szélesebb körben is debütálni fog a lehetőség az elkövetkezendő hónapok és évek folyamán. Végre az almások nem csak az Apple Pay-re korlátozzák az NFC chipet!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!