Apróbb változásokat eszközölt a 2019-es MacBook Pro billentyűzetén az Apple

HusztiD 2019.05.27. 09:55 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 177

2019-macbook-pro-keyboard-ifixit

Meglepetésként ért minket, mikor az Apple az előző hét folyamán piacra dobta a 2019-es MacBook Pro vonalat. Nem nevezhetjük szignifikáns frissítésnek, ugyanis az almások az Intel kilencedik generációs processzorait mutatták be az új laptopokban, amelyek mellett halkan megjegyezték, hogy a pillangó mechanikás billentyűzeten is javítottak kicsit.

Nos, mikor az Apple bemutatta a pillangó mechanikás billentyűzetet, akkor az azt követő hónapokban sorra jelentkeztek annak hibái a felhasználóknál, ugyanis hamar beragadtak a billentyűzeteik. A harmadik generációs klaviatúra elviekben kiküszöbölt minden hibát, de a valós tapasztalatok mást mutattak. Ennek kapcsán alkalmazott most egy újabb eljárást a kaliforniai vállalat, melynek hatására reméljük, hogy kevesebb billentyűzet fog beragadni a jövőben.

Az iFixit szakemberei hamar szétkapták az új gépet, s mint kiderült, nagy változásokra nem kell számítani. A tavalyi modellnél az Apple egy félig átlátszó, szilikonanyagot használt, azonban a 2019-es gépnél egy sokkal áttetszőbb és simábbat alkalmaztak. A 2019-as laptopoknál a membrán poliacetilénből készült, míg az új masináknál poliamidból, vagyis magyarán mondva nylonból.

2019-macbook-pro-key-switches

Hogy ezen apróbb változtatással mennyire lesznek strapabíróbbak a billentyűzetek, az erősen kérdéses. Az Apple ugyan kisebb változást eszközölt, egy új anyagot használt, így nem lehet biztosra mondani, hogy jobban bírja-e a gyűrődést, vagy sem. Amennyiben ez sem fogja bírni, akkor az elkövetkezendő hónapok folyamán még úgyis hallatni fog magáról a téma.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!