Stephen Hawking közösségi díjat nyert az Apple fenegyereke, Jony Ive

HusztiD 2018.09.28. 12:40 Egyéb 0 db 194

jony-ive

Jony Ive, az Apple fenegyereke az a személyiség, ki pályafutása alatt számos díjat söpört be. Legutóbb a Cambrige-i Egyetem jutalmazta meg őt Hawking professzor közösségi díjával, melyet egyedi elbírálások alapján azon kiemelkedő személyiségek kaphatnak meg, kik nyomot hagytak a tudományban, technológiában vagy a matematikában.

Igazából mondhatjuk, hogy Ive a második, kit az a megtiszteltetés ért, hogy elnyerhette magának eme díjat, ugyanis az egyetem még az előző év folyamán vezette be a méltán híres tudóssal karöltve a Professor Hawkings Fellowship díjat. Sajnos Stephen Hawking idén márciusban elhalálozott, azonban az egyetem tovább őrzi emlékét, s ezt követően, minden évben kihirdetik majd az aktuális nyerteseket.

Jony Ive munkásságát röviden jellemezték, hiszen számos iMac, iPod, MacBook, iPhone és iPad dizájnjáért ő a felelős, ami mellett több, mint 5 ezer szabadalomban hagyta ott kézjegyét. A kitüntetésnek köszönhetően Jony hamarosan ellátogat a Camebridge-i Egyetemre, ahol előadást tart a karrierjéről, a technológiáról és dizájnról, valamint egyéb munkásságáról.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!