Hoppá! Lebukott a Samsung, hamis fotókkal reklámozzák telefonjaik kameráit

HusztiD 2018.08.21. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 1 100

Samsung_stock002-780x408

A DesignTAXI egy nagyon kényes dologról számolt be a napok folyamán, hiszen egy éles szemű felhasználó észrevette, hogy hamis képekkel reklámozza a Galaxy A8-as modelljét a Samsung Brazil aloldala. Mint tudjuk, a nagyobb gyártók nagy előszeretettel készítenek olyan reklámokat, melyben az adott telefonnal készített képek és videók nagyszerűségeire hívják fel a figyelmet.

Nem kivétel ez alól az Apple sem, ugyanis az utóbbi években nagyon népszerű lett a Shot on iPhone reklámkampányuk. Az almások szűrik a közösségi oldalakat, s aki egy #shotoniphone hashtag-et jelölt be az adott képnél vagy videónál, illetve kiemelkedik a többi közül, akkor az almások egy későbbi montázs alkalmával felhasználják, hogy bemutassák a legújabb csúcsmodelljeikben rejlő technológia mire képes.

Nos, a Samsung is megpróbál érvényesülni a marketing világában, de nem igazán megy számukra. Egy Feliperas névre hallgató Twitter felhasználó lett figyelmes arra, hogy a Samsung Brazil Twitter fiókon olyan képeket osztottak meg, melyek valójában a Getty Images-ről származnak, s ráadásul egy DSLR kamerával készültek több évvel ezelőtt. Természetesen nem volt rest a felhasználó, így egy tweet bejegyzésben azonnal rákérdezett az esetre, hogy ezt mégis hogyan gondolták.

A Samsung Brazil nem igazán vette magára a dolgot, ugyanis megpróbálták leterelni az ügyet, hogy a legtöbb fotót, melyet reklámoznak, azt valóban a Galaxy A8-as okostelefonjaikkal lőtték, azonban akadnak olyan képek, melyek egy bizonyos adatbázisból származnak, hogy úgymond rezonáljanak a célközönséggel, kik számára ezen marketingek szólnak.

Érdekes a Samsung marketingje az biztos, ugyanis az utóbbi reklámsorozataiban mindig az Apple-t fikázzák. Úgy tűnik, hogy egyelőre az lenne a legtisztább, ha a saját házuk táján tennék tisztába a saját dolgaikat, utána pedig elgondolkodnának azon, hogy marketingest váltanak, ugyanis az utóbbi időben nagyon rossz irányt vettek.

Szerintetek mekkora felhajtás lenne abból, ha az Apple bakizott volna egy hasonlót?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Sebők István - 2018.08.21. 20:54

    Volt már rá példa nem is egy de ők is elsunyizták!

  2. Attila - 2018.08.24. 14:54

    Anno! Nekem a Nokia jutott eszembe kb. 10 éve talán az N8-al kapcsolatosan volt botràny?! Amikor visszatükröződött a DLSR gép valamilyen felületről.

Szólj hozzá Te is!