Személyre szabhatóbb lesz Siri, aki hamarosan több emberi hangot is beazonosít

HusztiD 2018.08.15. 17:55 HomePod, Kiemelt hírek, Siri 0 db 336

siri

Ahogyan lenni szokott, folyamatosan bukkannak elő különféle szabadalmak, melyeket levédet az Apple. Ezúttal is hasonló történt, melyre az AppleInsider csapata figyelt fel. A legújabb leírás alapján a HomePod tulajai örülhetnek majd a legjobban a szabadalomnak, ha egyszer bevezeti azt a kaliforniai vállalat.

Az új szabadalom alapján Siri lényegében képes lenne a felhasználókat a saját hangjuk alapján beazonosítani, s amint az megtörtént, akkor az adott felhasználó profilját töltené be. Ezen eljárás bevezetésével lényegében elérhető lenne a multi-felhasználó támogatás, ami egy nagyon régóta várt funkció.

Ha a HomePod-dal példázunk, akkor jelenleg az csak egy profilhoz van rendelve, így mindegy, hogy ki szól hozzá, ugyanazokat az adatokat fogja tudni arról a bizonyos felhasználóról. Amennyiben valóban bevezetésre kerülne az új funkció, akkor az egy új szintre emelné a felhasználói élményt, hiszen mindenkinek a saját adatait töltené be az asszisztens. Például családon belül sokkal jobb lenne, ha tudná az asszisztens, hogy melyik családtag mit preferál jobban, illetve milyen tevékenységek várnak rá.

Ne feledjük, hogy ez csak egy újabb szabadalom a sok közül. Hogy lesz-e belőle valami, vagy sem, azt sajnos nem lehet biztosra mondani. Egy azonban biztos: ha egy hasonló eljárást vezetnének be az almások, akkor azzal több felhasználónak kedveznének, s valamelyest a HomePod felhasználói is boldogabbak lennének.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!