Legalább még két évig nem lesz 5G képes iPhone?

HusztiD 2018.07.06. 17:25 Egyéb, iPhone 0 db 254

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Mint tudjuk, a tech világ tűkön ülve várja az 5G szélesebb körben való elterjedését, ugyanis sokkal gyorsabb és talán megbízhatóbb adatátvitelt biztosít, mint a jelenleg használatos szabvány, a 4G/LTE. Külföldön a nagyobb szolgáltatók, illetve az olyan nagyvállalatok, mint az Apple vagy a Google, már jó ideje tesztelik az új technológiát.

A CTech csapata belsős információkhoz jutott, melyből kiderült, hogy az Apple tájékoztatta az Intelt, hogy még a 2020-as mobil eszközeikben sem kívánják bevezetni az 5G technológiát. Vagyis pontosabban arról van itt szó, hogy az Intel részére nem adott le megrendelést a kaliforniai vállalat a következő generációs chipekre, melyre belső körökben ‘Sunny Peak’ kódnéven hivatkoznak.

Egyelőre nem tudni, hogy miért vár az Apple a fejlettebb technológiával. Nyilván még messze vagyunk, mire szélesebb körben is elterjed az új technológia, de az sem lenne egy hátrány, ha az almások minél hamarabb bevezetnék eme technológiát. Egyelőre arról nem szólnak a hírek, hogy a Qualcomm irányába adott-e le hasonló igényt az Apple. Az sem kizárt, hogy csupán az Intelt akarják kirekeszteni az 5G chipek kapcsán.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!