Így találja ki az Apple önvezetésre képes autója, hogy éppen hova mennél

HusztiD 2018.06.28. 17:55 Apple Car, Kiemelt hírek 0 db 130

self-driving-car

Az Apple Car az a téma, melyről folyamatosan olvashatunk bizonyos időközönként különféle érdekességeket, azonban emeddig még semmilyen konkrétat nem tudni róla. A Patently Apple csapata ismételten szemfüles volt, így felfedeztek egy olyan új szabadalmat, melyben az önvezetésre képes autó funkcióiról tudhatunk meg pár dolgot.

Két lehetőség van, melyek közül választhatnak majd a felhasználók. Az első a jól megszokott, hagyományos vezetés, ahol a sofőr egy kormány által irányíthatná a gépjárművet. Ez eddig még semmilyen extrát nem jelent, viszont a második megoldás sokkal inkább futurisztikusabb lenne, hiszen az autónk oda vinne minket, ahová kérjük.

Például megkérjük az autót, hogy vigyen el a helyi bevásárlóközpontba, mert vásárolni kell egy kis gyümölcsöt. Erre fel az autó elvisz minket a megadott helyszínre, majd egy olyan közeli helyre parkol, ahol egy zöldséges található meg. Mi több, még mi magunk is megkérhetjük az autót, hogy pontosan melyik helyre álljon be, így a telefonunkat a megfelelő irányba mutatva a rendszer felajánlja hogy az egyes és a kettes objektum közé álljunk be.

A leírás alapján egészen jól hangzik a koncepció, de ne feledjük el, hogy ezek csupán szabadalmak. Egyelőre az is kérdéses, hogy mi van/lesz az Apple autós projektjével, ugyanis évek óta olvashatunk róla különféle pletykákat, de eddig még semmit sem láthattunk. Mindenesetre egy biztos, az egyre fejlettebb mesterséges intelligenciának köszönhetően hatalmas fejlődéseket várhat az autópiac is az elkövetkezendő években.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!