Tartozások miatt hamarosan lehúzhatja a rolót a Tidal

HusztiD 2018.05.22. 11:56 Apple Music, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 344

jayz-tidal2

Egy jó ideje köztudott, hogy nagy problémával küzd az egykor szebb napokat megélt, Jay-Z által birtokolt Tidal. Nagyjából pont egy éve számoltunk be arról, hogy hatalmas bajban vannak, ugyanis két év leforgása alatt a harmadik vezérigazgató mondott le posztjáról.

Ezúttal a Music Business Worldwide számolt be a legújabb és egyben nem túl kecsegtető hírekről. Az oldal információi szerint a zeneszolgáltató több hónapos fizetési elmaradásban áll három fő kiadóval szemben, mint a Universal, a Sony és a Warner. Természetesen a hírre egyből felfigyelt Sveinung Rindal, a Phonofile disztribútorának vezérigazgatója, aki szerint ez a szakmában megszokott, hogy kisebb csúszások vannak a fizetésekkel kapcsolatosan.

Minderre persze nem lehet kifogást keresni, ugyanis a már említett kiadók az elmúlt hónapok folyamán semmilyen jogdíjat nem kaptak a szolgáltatótól, így ebből kifolyólag azzal is megindultak a tárgyalások, hogy miként szüntetik meg a Tidalt a streamingelők között. Mindezen infók pedig Frithjof Boye Hungnestől származnak a Propellor Records-tól, aki a független művészeket képviseli. Állítása szerint egészen pontosan tavaly október óta nem fizetett Jay-Z vállalata.

Természetesen jelenleg nehéz megmondani, hogy mi lesz a Tidal sorsa. A Jay-Z által birtokolt vállalat korábban arról vált híressé, hogy előadói mellé állt, hiszen ők ajánlották a legbarátibb szerződéseket a zenészek számára. Az ügy végkifejletéről lehet, csak hónapok múlva fogunk hallani, de kíváncsian várjuk, hogy hogyan alakulnak a szolgáltató körül a dolgok.

Van köztetek olyan, ki a mai napig használja a Tidal-t?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Boxoló - 2018.05.23. 00:08

    “ it’s a hard knock life…”

Szólj hozzá Te is!