Negyedik helyre esett a Fortune listáján az Apple

HusztiD 2018.05.22. 15:55 Apple 0 db 173

Apple-Park-Matthew-Roberts-November-2017-update-001

Mint minden évben, úgy a Fortune idén is előállt saját rangsorolásával, ahol a legjövedelmezőbb vállalatokat keresték. A listában szereplő vállalatok az Egyesült Amerikai Államok GDP-jének a kétharmadát teszik ki az általuk termelt 12,8 billió dolláros forgalommal, amiből 1 billió volt a tiszta profit. Az 500-as listában szereplő vállalatok értéke 21,6 billió dollárra tehető, illetve 28,2 millió embert foglalkoztatnak világszerte.

Röviden és tömören ennyit lehetne mondani a Fortune idei rangsorolásáról. A cím egyébként árulkodó volt, ugyanis az Apple az elmúlt két év folyamán a harmadik helyen tanyázott, azonban most sikerült lecsúszniuk a negyedik helyre, hiszen az Exxon Mobil a tavalyi negyedikről a másodikra tornászta fel magát. A szakemberek egyébként tavaly is elmondták, hogy az Apple fő bevételi forrása az iPhone-ban rejlik, s már tavaly érezhető volt a tetőzés, így ennek megfelelően képtelenek voltak hatalmas mértékben növekedni. Ennek ellenére az előző évhez képest 6 százalékkal volt nagyobb a bevételük a kaliforniaiaknak.

fortune-500-2018

Az alábbi listáját itt tekinthetitek meg, azonban ha a tech vállalatokra szűrünk rá, akkor közöttük az Apple teljesített a legjobban. Nyolcadik helyen az Amazon, huszonkettediken az Alphabet, míg harmincadikon a Microsoft található. Az almások egyébként egészen szépen jöttek fel az elmúlt évek folyamán, ugyanis 2010. folyamán az ötvenhatodik helyen álltak, míg 2012-re már a tizenhetediken. Az eddigi csúcsot 2016-ban és 2017-ben érték el, hiszen az akkori teljesítésük alapján ők voltak a harmadik legjövedelmezőbb vállalat.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!