iPhone X és iOS 11 vs Android P – avagy milyenek az új gesztusvezérlések?

HusztiD 2018.05.21. 15:55 iOS, iPhone, Videók 0 db 440

learning-from-pixel-2-xl-with-android-p-featured

A Google május első felében tartotta meg a szokásos évi Google I/O konferenciáját, ahol bemutatkozott legújabb operációs rendszerük, az Android P. Ha figyelemmel követtétek a történéseket, akkor tudhatjátok, hogy eléggé érdekes újdonságot kapott a legújabb droidos rendszer, hiszen sokban hasonlít az iPhone X kezelőfelületéhez.

Az Android Central és a  9to5Mac nem olyan rég egy-egy új videót rakott fel hivatalos csatornájukra, amelyben pár percben összehasonlítják a két rendszer közötti hasonlóságot. Igazából az eddig látottak alapján elmondhatjuk, hogy hasonló megoldást álmodott meg a Google, mint az iPhone X esetében az Apple, azonban kicsit átszabták saját maguk javára a gesztusvezérléseket. Például ha a főképernyőre szeretnél visszatérni, akkor nem kell egy felfelé irányuló húzást csinálni, mint az iPhone X esetében, hanem elég a kis ikont/státuszcsíkot megérinteni. Mondjuk ez elsőre könnyűnek néz ki, de simán el tudjuk képzelni, hogy emiatt lesznek véletlenszerű kilépések az alkalmazásokból.

Az Android P-t egyelőre csak a fejlesztők tesztelhetik, s valamikor az idei év őszén érkezik a végfelhasználói kiadása. Ne feledjük viszont azt sem, hogy az Apple két hét múlva rendezi meg szokásos évi WWDC konferenciáját, ahol természetesen bemutatják az iOS 12-t, így lehet, hogy valamelyest ők is bővítik a gesztusokat.

Az eddig látottak alapján mit szóltok az Android P újdonságához?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!