Az iPhone X termelte okostelefon piac profitjának egyharmadát

HusztiD 2018.04.18. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 190

iphone-x-5

Az elmúlt évek folyamán nem egyszer volt arra példa, hogy az Apple egymaga uralta az okostelefon piac profitjának több, mint 90 százalékát. Erről számos beszámoló volt korábban, azonban ezúttal a Counterpoint Research csapata állt elő a legújabb számítással, melyben a 2017-es év legutolsó negyedévét vizsgálták, s mint kiderült, iszonyatosan tarolt az iPhone X.

Mint tudjuk, az Apple aktuális csúcsmodellje egyáltalán nem nevezhető olcsónak a maga 999 dolláros, avagy 380 ezer forintos indulóárával. Ebből kifolyólag sejthető, hogy szép profitra tesz szert a kaliforniai vállalat. Az elemzők legújabb felmérése kimutatta, hogy az októbertől decemberig tartó időszakban az iPhone X egymaga 21 százalékos bevételt, míg 35 százalékos profitot generált az okostelefonok összesített piacából.

Magyarán mondva ez annyit jelent, hogy a piac bevételének egyötödét termelte az iPhone X, viszont ha profitról beszélünk, akkor egy kicsivel több, mint egyharmadát. Mindez nagyon kimagasló teljesítménynek számít, hiszen ha megnézzük, akkor csupán egyetlen egy felső kategóriás telefonról beszélünk, de mellette ott van még a többi iPhone modell, illetve több száz Androidos készülék, amely ezen a téren labdába sem rúg az Apple mellett.

handsetprofitsbymodel

Ha megnézzük az alábbi ábrát, akkor százalékosan láthatjuk, hogy mely telefonok hozták a legtöbb profitot. A 10 legjövedelmezőbb telefon közül 8 volt iPhone, míg a maradék kettő a Samsung Galaxy S8-as készülékei. Érdemes megjegyezni, hogy az iPhone 8 modellek szintén jól tejelnek, ugyanis ha összeadjuk a 8 és a 8 Plus számait, akkor bizony 34,3 százalékos szeletet tudhatnak magukénak, amivel közel hasonlóan produkáltak, mint a csúcsmodell.

Ne feledjük, május elsején esedékes az Apple 2018 Q2-es pénzügyi konferenciája, ahol beszámolnak, hogy milyen eladásokat és bevételeket produkáltak az elmúlt három hónap folyamán. Szerintetek tarolt az iPhone X a legutóbbi negyedévben?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!