Újabb kiemelkedő mérföldkő: mostantól 100 százalékban megújuló energián üzemel az Apple

HusztiD 2018.04.10. 11:56 Apple, Tim Cook 0 db 169

apple

Az Apple végre elért egy újabb mérföldkövet, s mostantól tevékenységeik 100 százaléka alapszik megújuló energián. Ez azt jelenti, hogy az almások összes létesítménye az Apple Parktól a különféle adatközpontokig és világszerte megtalálható boltjaikig zöld energiával üzemel.

Ha nagyon hasonlítani szeretnénk, akkor előző év folyamán még csak 96 százalékos volt a zöld energiafelhasználásuk, de egy év alatt sikerült javítaniuk, hogy mostantól minden tevékenységük ezen alapuljon. A hírt nem más, mint a vállalat vezérigazgatója, Tim Cook jelentette be Twitteren ma hajnalban.  Sajnos az nincs benne, hogy mi a helyzet az Apple partnereivel, de ott még biztosan nem 100 százalékos az arány, azonban az utóbbi időben ott is nagy harcokat vívnak, hogy mielőbb átálljanak beszállítóik a megújuló energiafelhasználásra.

Ha az elmúlt nyolc évet nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy akkor a kaliforniaiak még csak 16 százalékon álltak. Ennyi idő elteltével pedig sikerült összehozniuk, hogy teljes egészében zöld legyen az energiafelhasználásuk, ami teljesen kimagasló eredmény a többi nagyvállalat között.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!