Jelenleg a Fortnite az App Store legjövedelmezőbb alkalmazása

HusztiD 2018.04.10. 13:55 Egyéb, Játékok 0 db 481

screen-shot-2018-03-15-at-5-23-15-pm1

A Fortnite megjelenését követően beszámoltunk, hogy iszonyatosan jól tejel a játék, azonban továbbra sem csüggedhet az Epic Games, hiszen tovább folytatódik a kimagasló tendenciájuk. Maga az alkalmazás március 15-én jelent meg az App Store-ban, az első hetek folyamán pedig kizárólag meghívásos alapon lehetett játszani. Most, hogy április másodikától törölték a meghívásos rendszert, ismételten nagyot szakított az Epic Games.

fortnite-daily-revenue

A Sensor Tower egy új felmérése alapján az iOS-es megjelenéstől számítva a kiadó több, mint 15 millió dolláros bevételhez jutott hozzá. Mi több, azzal, hogy mindenki számára publikus lett a játék április másodikán, így azon a napon az app összbevétele 1,8 millió dollár fölött volt, míg az első hetek folyamán az átlagos bevétel ennek a harmada volt, ahogyan azt az első diagram remekül ábrázolja. Egyelőre úgy néz ki, hogy nagyon jól tették, hogy törölték a kezdeti meghívásos eljárást a fejlesztők.

fortnite-revenue-comparison

Az elmúlt napok folyamán sem panaszkodhatott a játékra az Epic Games, ugyanis egy hét napos periódusban 6,4 millió dollár bevételt termeltek, amivel még a szintén nagy népszerűségnek örvendő Candy Crush Sagát is megelőzték az 5,8 milliójával. Ahogyan láthatjuk, a Clash of Clans 5,1, míg a Poekmon GO 2,7 millió dollár bevételt tudott generálni ugyanebben az időszakban.

A Sensor Tower szakemberei szerint tovább fog nőni az alkalmazás népszerűsége, hiszen már így is több, mint 11 millió felhasználói bázisa van a Fortnite iOS-es verziójának. Mi több, 23 országban a játék a top 10-es legjövedelmezőbb listájában is szerepel, ami további optimizmusra ad okot.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!