Hiába ígérték az 2018-ra, következő évre csúszik az új Mac Pro

HusztiD 2018.04.09. 17:55 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 168

concept-modular-mac-pro-2-e1513700201262

Közel egy éve jött a hivatalos információ, melyben az almások azt ígérték, hogy 2018. a Mac éve lesz. Ehhez képest igazán jól indult az idei év, ugyanis már javában piacon volt az iMac Pro, illetve további reményekkel vártuk, hogy az Apple más termékeit egyaránt frissítse, köztük a  Mac Prót, vagy a MacBook vonalat.

Nos, van egy rossz hírünk, amire a címből már rájöhettetek. A TechCrunch-től Matthew Panzarinnak lehetősége volt ellátogatni az Apple Cupertino-i hadiszállására, ahol nem mással, mint a Mac csapatával találkozott, beszélgetett kicsit. Köztük volt John Ternus a hardver részlegért felelős vezető, illetve olyan ismertebb tagok, mint Tom Boger, Jud Coplan és Xander Soren. Érdekes mód az almások beszédesek voltak és elmondták Matthew részére, hogy idén bizony nem fogják piacra dobni a régóta várt Mac Prót.

Miért árulták el? Elviekben az Apple szeretné, ha tovább csiszolnák a terméket, illetve közben a potenciális vásárlók nem várnának fölöslegesen az idei évi megjelenésre, kik majdan az új erőgépre csapnának le. Eddig mindenki erre az évre várta, de sajnos át lett tolva a következő évre a megjelenése, hogy tovább tökéletesítsék azt. Sajnos a vezetők pontos dátumot nem árultak el, csupán annyit jeleztek Matthew részére, hogy 2019. előtt semmiképp sem fog megjelenni a Mac Pro.

Mint a tavalyi beszámolóból kiderült, az új Mac Pro modell végre moduláris lesz, ami lényegébe azt jelenti, hogy cserélhetőek lesznek benne bizonyos alkatrészek, mint a processzor, RAM vagy videókártya. Jelen pillanatban nem tudjuk, hogy pontosan mi okozza az Apple részére a nehézséget, ami miatt pár hónapot csúsztatnak a megjelenésen, de reméljük, hogy végeredményben egy olyan gépet kapnak a professzionális felhasználók, mely minden igénynek eleget fog tenni.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!