Elsők között végeznek a 2017-es iPhone modellek, ha az üzemidőről beszélünk

HusztiD 2018.04.04. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 319

iPhone-X-4

Az Apple iPhone X és nyolcas modelljei lekörözik a Samsung Galaxy S9 modelljeit a Phone Arena és az AnandTech egyik legújabb felmérése alapján. A szakértők kíváncsiak voltak, hogy meddig bírják egyetlen egy feltöltéssel a telefonok, így több tesztnek alávetették a jelenleg piacon lévő aktuális csúcsmodelleket, melyből ezúttal az Apple az elsők között végzett.

Aki régóta nyomon követi az Apple és az iPhone körüli eseményeket, az tudhatja, hogy ha valamiben, akkor az üzemidőben nem sokkal ugyan, de alulmaradtak az almások a riválisokhoz képest. Nagyon úgy tűnik, hogy a kaliforniaiak most alaposan odatették magukat, hiszen olyan konkurenst sikerült maguk mögé utasítaniuk, mint a Samsung a legújabb csúcsmodelljeit.

battery

A Phone Arena által végzett megmérettetésből kiderült, hogy általános felhasználás mellett a Galaxy S9 7 óra és 23 percen keresztül bírta egyetlen feltöltéssel, míg az S9+ 8 óra és 5 perccel végzett. A kaliforniaiak csúcsmodellje, az iPhone X pedig mindkettőnek odapörkölt, hiszen 36 perccel bírta tovább, mint a jelenlegi csúcskategóriás Samsung. Viszont ami még az iPhone X-et is megelőzte, az nem más volt, mint az LG V30, ami majdnem egy órát körözött rá a tízes telefonra.

Ha kicsit tovább bontjuk a tesztet, akkor már érdekesebb a verseny. Ha a töltési időről beszélünk, akkor az iPhone X tölt fel a leglassabban, összesen 189 perc alatt, miközben az összes többi modell 100-110 perc körül mozognak. Az adatok alapján egyébként még mindig a Galaxy S8 az, amit a leghamarabb feltölthetünk. Ennél a résznél érdemes megjegyezni, hogy a hagyományos, a telefonhoz járó adapterekkel teszteltek, így nem csoda az Apple hátránya. Természetesen ha egy 12W-s adapterrel történt volna a töltés, akkor ott is jobb eredmények születtek volna – mindenesetre fair a felmérés, hiszen ideje lenne, ha az Apple eleve nagyobb adapterrel szerelné a telefonjait a gyors töltési funkciója miatt, mert így iszonyatosan alulmaradnak.

battery2

Az AnandTech felmérése szintén érdekes, ugyanis itt arra mutattak rá, hogy web-böngészés közben mennyit bírnak az adott telefonok. Itt az Exynos processzorral szerelt Galaxy S9 szerepelt a legrosszabbul a maga közel 7 órás teljesítményével. A Samsung saját Exynos chipjével felvértezett S9+ egy kicsivel jobban szerepelt, hiszen ott bő 9,5 óra volt az üzemidő. Hasonlóképp teljesített az iPhone X egyaránt, azonban a Snapdragon 845-tel felvértezett S9+ itt már közel 10 és fél órát bírt. Ennél jobban csak az iPhone 8 Plus szerepelt, ami közel 12 órás üzemidőt produkált, míg a jelenlegi csúcstartó a Huawei Mate 9 a maga bő 13 órás üzemidejével.

Igazából messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, hiszen ahogy láthatjuk, hol az egyik, hol pedig a másik készülék szerepel jobban. A telefonok közötti eltérések viszonylag minimálisnak mondhatóak a töltési idő kivételével, de azért jó látni, hogy nagyot fejlődött az Apple az elmúlt évekhez képest, s reméljük, hogy ez a tendencia csak tovább fog folytatódni.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!