Az ötödik generációs Apple Watch-ban mutatkozhat be elsőnek az microLED

HusztiD 2018.04.04. 15:55 Apple Watch, Pletykák 0 db 473

apple-watch-series-3-waves

Nem ez az első eset, hogy felmerül egy microLED-del kapcsolatos hír, ugyanis korábban számos olyan pletykáról beszámoltunk, mely szerint az Apple gőzerővel dolgozik, hogy hamarosan elhozza iOS készülékeink számára az új technológiát. Nem olyan rég a Bloomberg számolt be egy hasonló témáról, azonban most a Digitimes egyaránt ráerősített az információkra.

Elviekben az almások nem csak az okosórához, hanem a jövőben bemutatásra kerülő okosszemüveghez is készítenek microLED technológiára épülő kijelzőket, így 0,7 és 0,8 coltól 1,3 és 1,4-es méretig tesztelnek. Ha igazak a mostani infók, akkor az almásoknak van egy titkos Kaliforniai létesítményük, ahol a TSMC-vel karöltve fejlesztik az új microLED technológiát. A meg nem nevezett informátor szerint az idei év végén indulhat be a panelek tömeggyártása, így ha ez igaz, akkor feltehetően az ezt követő, tehát az ötödik generációs Apple Watch modellek már ezzel a kijelzővel lesznek felvértezve.

Az Apple 2014. folyamán vásárolta fel a LuxVue-t, akik szintén hasonló technológiával kísérleteztek. A tradicionális LCD kijelzőkhöz képest a microLED nem igényel háttérvilágítást, ám ugyanakkor megnövelt színskálával rendelkezik és magasabb felbontást tesz elérhetővé, mint az OLED. Maga a technológia még nem annyira elterjedt, hiszen jelenleg 400-600 százalékkal kerül többe legyártani egy microLED panelt, mint egy OLED-es technológiára épülőt.

Reméljük, hogy mihamarabb sikerül bevezetniük az új technológiát az almásoknak.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!