iPhone X vs Galaxy S9, avagy milyen sebességbeli különbségek tapasztalhatóak hétköznapi használat mellett?

HusztiD 2018.03.12. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek, Videók 2 hozzászólás 1 205

maxresdefault

Ahogyan megjelenik egy új telefon, úgy készülnek róla különböző összehasonlító videók, hogy hogyan szerepelnek a riválisaikhoz képest. A Samsung nem olyan régen bemutatta az idei egyik legjobban várt telefonját, a Galaxy S9 szériát, s az EverythingApplePro csapata pedig egymás mellett összevetette egy iPhone X-szel szemben, hogy mégis milyen sebességbeli különbségeket fogunk tapasztalni a hétköznapi feladatok mellett.

Ha korábban néztetek hasonló videókat, akkor jóformán elmondhatjuk, hogy az Apple sorra nyerte meg az ehhez hasonló megmérettetéseket. Korábban elmondható volt, hogy az Apple kevesebb maggal és csökkentett órajellel is képes volt megelőzni a mezőnyt, azonban mára ez nem mondható el. Ehhez elég csak az alábbi videót megnézni.

A bevett recept már a szokásos: egymás után kerültek elindításra alkalmazások, majd ahogyan azok betöltöttek, visszaléptek a főképernyőre és indították el az újabb appot. Ahogyan látható, egészen szoros volt az első kör. Voltak appok, ahol a Galaxy S9 jobban szerepelt, azonban mikor PS-ben egy 8K-s képet kellett renderelni, vagy éppen egy 4K-s videót, akkor az feladta a leckét. Igazából itt mutatkozott meg az Apple A11 Bionic chipjében szunnyadó erő, hiszen itt tudta behozni a korábbi lemaradását. Az első kört egyébként az Apple nyerte meg szűk 10 másodperces előnnyel, viszont a másodikat már a Galaxy S9 25-tel.

Mi lehetett a baj a második körben? Ahogyan anno leírtuk, kevés az a 3 GB RAM, amit az Apple az iPhone X-be pakolt. Természetesen gyors nagyon a telefon, azonban ha egy 8K-s képet, vagy videót fogunk renderelni, akkor a rendszer elhasználja a memóriát. Így történt ez a videóban is, így a második körben szinte minden alkalmazásnak újra be kellett töltenie, s ez vette el a sok időt. A Galaxy S9 számára pedig semmi gondot nem okozott a 6 GB RAM, hiszen ahogyan láthatjuk, ott problémamentesen mentek tovább a háttérben az appok.

Amire még érdemes felhívni a figyelmet, az nem más, mint a Geekbench teszt. Az iPhone X itt egymagosan 4 233 pontot ért el, míg többmagosan 10 342-t, addig a Galaxy 2 309-et és 7 743-at produkált. Hatalmas különbségről beszélhetünk, de ezek csak számok. Ahogyan a videóból láthatjuk, ennek ellenére a Samsung legújabb csúcskészüléke szerepelt jobban az alapvető alkalmazásoknál. Ahol már szükség volt a nagyobb számításokra, ott kicsit alulmaradt, viszont a plusz 3 GB memóriájának köszönhetően hamar visszavette a vezetést.

Mit gondoltok az eddig látottak alapján? Elég meggyőző lett a Galaxy S9?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Éliás Zsolt András - 2018.03.12. 20:18

    Videót Mac-en kell renderelni, arra való…
    A többi dologra még akár egy 6s is jó tud lenni.
    A szarszung meg csináljon azt amit akar…

  2. Joci - 2018.03.12. 23:26

    Még szerencse, hogy nem renderelünk 8k-s képeket telefonon túl gyakran:-)) szerintem szenzációs mindkét telefon. Itt már nem hiszem hogy a minimális sebesség különbség fog embereket ide vagy oda csábítani, árban sincs sok különbség ,szal ez se lesz már ezen a szinten döntően befolyásoló tényező. Itt én azt mondom vagy a szoftverhez való hűség, vagy a kíváncsiság fog vevőket ide vagy a másik oldalra csábítani. Ios és android oldalon is vannak kíváncsi emberek akik ki akarnak “valami mást” probálni az eddig megszokottól.

Szólj hozzá Te is!