Sokkal jobb kapcsolatot ápol az Apple az FBI-jal, mint amit a média elferdít

HusztiD 2018.01.31. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 209

apple-vs-fbi-logo-seal

A Forbes egyik új beszámolója ellent mond a korábbi Apple vs FBI témának. Tudjuk jól, hogy anno nagy port kevert az almások és a szövetségiek esete, amikor az Apple nem volt hajlandó feltörni egy terrortámadásban használt telefont. Mi több, a napokban még egy törvényszéki szakértő is nyilatkozott, hogy nem egészen rajong a kaliforniaiak túlzott biztonsági politikájáért.

Most mindezt meghazudtolni látszik John Bennett, az FBI San Francisco-i kirendeltségének fejese, aki a Forbes részére adott egy rövidebb interjút, amiből másabb perspektívából kaphatunk betekintést a dolgokba. A vezető elmondása alapján nagyon büszkék arra, hogy jó kapcsolatot ápolnak az Apple-lel. Amit pedig korábban a médiából tudhattunk meg, hogy nagy az ellenségeskedés közöttük, az egyáltalán nem fedi a valóságot.

Bennett szerint a San Francisco-i FBI és az Apple nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással. Sokkal jobbat, mint amelyekről a média beszámol, hiszen a kaliforniai vállalat mindig segítőkész volt a kérésükkel kapcsolatosan. Emiatt pedig igazán tisztelik őket, hiszen manapság kevés ilyen vállalat van, aki a rendelkezésükre állna.

iphone-uk-encryption

Kicsit szűkszavúan fogalmazott, de többek között kiderült, hogy az Apple a törvényszékieknek külön Mac tréninget tart. Sajnos azt nem részletezte, hogy ezek pontosan milyen tréningek lehetnek. Alap Mac kezelési tréningek, vagy mondjuk komolyabb, programozást igénylőek? Sajnos ez nem tudott.

Bennett végül elmondta, hogy az Apple-lel való kapcsolatuk nem egészen egyirányú, mint ahogy sokan gondolnánk. A San Francisco-i tapasztalataik alapján több találkozójuk van az Apple-lel, amit egy jó dolognak tartanak, viszont azt is tudják, hogy sok esetben ők is csak áldozatok. Ha például valamelyik alkalmazottjukat bármiféle bántás/sérelem éri, akkor az FBI segítségét szokták igénybe venni.

Nem utolsó sorban feljött a sokat vitatott téma, az Apple titkosítása. Természetesen Bennett teljesen megérti az almások nézeteit, hiszen titkosítani kell a szolgáltatásaik adatait az FBI-tól, ugyanúgy a kínai és az orosz szervektől egyaránt. Az Apple megpróbál mindenkinek egyenlő feltételeket adni, s nem kivételezni senkivel, ami szintén nagyra értékelendő gesztus.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Joci - 2018.02.01. 21:47

    Na ez egy jó hír :-)
    Féljenek csak a bűnözők, hogy ha bármi van, az apple fog segíteni a bűnüldöző szerveknek

Szólj hozzá Te is!