Trump reformjainak köszönhetően temérdek pénzt visz haza az Apple

HusztiD 2018.01.19. 17:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 197

donald-trump

Az Apple új közleményt adott ki hivatalos honlapján arról, hogy miképp lendítik fel az amerikai gazdasági piacot. Az almások a már meglévő és új befektetések által idén 55 milliárd dollárral járulnak hozzá az Egyesült Államok gazdaságához, míg az elkövetkezendő öt évben ennek mértéke 350 milliárdra lesz tehető.

Ezen adatok mellett az almások egymilliárdról ötmilliárdra emelik a gyártási alapot. Ide sorolhatjuk lényegében a partnerekbe való befektetést, ami által újabb munkahelyeket teremtenek meg. Például elmondhatjuk, hogy a kaliforniaiak a Gorilla Glass gyártójába már 200 millió dollárt fektettek, míg további 390-et a Finisar-be, akik az úgynevezett VCSEL lézereket gyártják le az iPhone X előlapi kamerájához.

appleeconomy-800x463

Ezen felül tervben van, hogy a külföldön tartott pénzüket hazaviszik Amerikába, ami által 38 milliárd dollárnyi adót fizetnek, ami az Apple szerint a legnagyobb összeg lehet, amit valaha fizetett egy vállalat. Hogy lássuk, mekkora hírértéke van ennek, a közlemény publikálása után Donald Trump telefonon hívta fel Tim Cook-ot, hogy köszönetet mondjon. Úgy tűnik, hogy az elnök reformjai működnek, hiszen bő egy éve ígéretet tett arra, hogy hazahozatja a kaliforniaiak pénzét, amivel az államok gazdaságának színvonalát emelik.

Azzal, hogy az Apple hazaviszi a pénzét, az ÁFA mértéke 15,5 százalék lesz számukra, így jóformán az összes külföldön tartott tőkéiket visszaviszik Amerikába, ami megközelítőleg 245 milliárd dollár. Ha mindez nem lenne elég, akkor bónuszként 20 ezer új munkahelyet kívánnak megteremteni az elkövetkezendő években, ami mellett egy teljesen új Campuszt is felépítenek – bár ez utóbbiról egyelőre vajmi keveset tudni.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!