Az Apple eredetileg 2018-ra szánta az iPhone X-et

HusztiD 2017.11.02. 13:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 522

space-gray-silver-iphone-x-800x370

Gondolkodtatok már azon, hogy az Apple miért adott ki két teljesen különböző telefont az idei évben? Kissé fura, hogy az iPhone 8 modellek mellett az almások bemutattak egy teljesen új készüléket, az iPhone X-et, amely a következő generációs Apple telefonok előhírnöke. A miértekre a jól ismert hardvermérnök, Dan Riccio adott választ egy interjú berkein belül a Mashable számára.

A vezető elmondása szerint az Apple eredetileg 2018 őszére szánta az iPhone X-et, vagyis kereken egy évvel későbbre, mint ahogyan az iPhone 8 modelleket bemutatták. Hozzáfűzte, hogy nagyon sok, kemény és kitartó munkával a csapatnak sikerült megalkotniuk azt az okostelefont, amelyet egy évvel későbbre terveztek. Azt sajnos egészen pontosan nem részletezte, hogy miért hozták előrébb egy évvel a telefont, de erre feltehetően a tizedik évforduló lenne a megfelelő válasz.

Riccio elmondása alapján a megszokottnál jobban felgyorsították a fejlesztési folyamatot annak érdekében, hogy elkészüljenek vele az idei év őszére, így nagyon sok fontos döntést kellett meghozniuk. Például részletezte, hogy az iPhone X esetében eleve nem gondolkodtak azon, hogy akármilyen módon beágyazzák a Touch ID-t – bár itt meg kell jegyeznünk, hogy ez némi ellentmondás a korábbi pletykáknak, hiszen ehhez kapcsolódóan számos szóbeszéd látott napvilágot.

a11-bionic-iphone-x

Az Apple az arcfelismerés mellett döntött, segítségükre pedig a 2013 folyamán felvásárolt a PrimeSense volt. Mikor szert tettek a startup csapatára és tapasztalataira, akkor még nem igazán tudták eldönteni, hogy pontosan hol kamatoztatják a technológiáikat. Az idő múlásával viszont világossá vált, hogy mit szeretnének csinálni, így az Apple az iPhone X-ben mutatta be először az új hitelesítési eljárást, a Face ID-t.

Végül felmerült a kérdés, hogy mennyire zavaró a kijelző felső részén lévő TrueDepth előlapi kamerarendszer. Riccio erre annyit válaszolt, hogy ez egy olyan dolog, amihez hamar hozzá lehet szokni. Alap esetben a képernyőt nézzük, így kis idő elteltével nem fog feltűnni, hogy ott van. Ezt leginkább egy almához hasonlította, amibe beleharaptak – nyilván ezzel a hasonlattal megpróbált kicsit az Apple logójára utalni.

Ha abból a szemszögből nézzük, akkor az előrehozott iPhone X miatt nyírhatja ki a nyolcas modelleket az Apple, ugyanis az új csúcskészülék miatt már eleve kisebb kereslet mutatkozik rájuk. Viszont ha ezt a lépést nem lépik meg az almások, akkor ismételten nagy hangot keltett volna a médiában, hogy ugyanazt a telefont adják ki immáron negyedik éve. Azt viszont érdekes lett volna megnézni, hogy mi lett volna akkor, ha nem hozzák előrébb egy évvel a megjelenését, hanem mindent az eredeti tervek szerint csinálnak. Reméljük, hogy emiatt nem lesz semmilyen rejtett hibája az új csúcsmodellnek.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!