Kitalálod mennyiből húzták fel a teljes Apple Parkot?

HusztiD 2017.10.10. 11:56 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 440

screen-shot-2017-09-05-at-10-55-17-pm1

Az Apple Park eredeti terveit még anno 2011 nyarán mutatta be Steve Jobs, melyre nem sokkal később megkapták az engedélyeket. Az elmúlt évek folyamán pedig hónapról hónapra láthattunk különböző drónvideókat arról, hogyan épül az új főhadiszállás. Lassan teljesen elkészül az Apple Park, ami cseppet sem volt olcsó mulatság a kaliforniai vállalat számára.

A BuildZoom csapata hozzájutott az építési engedélyekhez, ebből pedig kiderült, hogy mit mennyiért építtettek fel az almások. Vagyis pontos számok nem derültek ki, de azt megjegyezték, hogy az általuk feltüntetett összeg az egy minimum árat takar, ergo legalább ennyibe fájt, ha nem többe felhúzni az alábbi épületeket.

Természetesen a legdrágább építmény az maga a főhadiszállás volt. Ez közel 430 millió dollárba került az almások számára. Második legdrágább épület a Steve Jobs előadóterem, ami nagyjából 180 millió dollárba fájt, de érdemes a 11 ezer férőhelyes parkolót egyaránt megemlíteni, ami 113 millióba került. Alábbi képről pedig minden fontosabb melléképületet lecsekkolhattok, hogy megközelítőleg mennyiből jöttek vele ki az almások.

apple-park-building-costs

A teljes beruházás egyébként ötmilliárd dollár volt, ami cseppet sem nevezhető kevés összegnek. Cserébe viszont ha teljes mértékben elkészül az Apple Park, akkor egyszerre 13 ezer embernek tudnak munkát adni az új főhadiszálláson.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!