Hatalmas bajban van az Apple az iPhone X gyártásával

HusztiD 2017.10.06. 17:25 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 1 746

iphone-x1

Pletykaszinten már az iPhone X bemutatása előtt felmerült, hogy hiánycikk lesz az új csúcsmodell, hiszen az Apple partnerei gyártási nehézségekkel küzdenek. Szeptember 12-én, mikor bemutatásra került a telefon, akkor érezhető volt, hogy tényleg nagy a baj, hiszen az almások november 3-ra tolták el a megjelenést.

Az elmúlt hetekben egyébként több elemző nyilatkozta, hogy bizony kevés készülékkel áll elő az Apple. Például a KGI elemzője elsőnek úgy tippelte, hogy az idei évben 40-45 millió iPhone X-et gyárt le az Apple, de a legutóbbi latolgatásai szerint már csak 30 millióra képes. Na erre kontráz most rá a Brightwire legújabb értesülése, akik tudni vélik, hogy a rajtra csupán egymillió telefont képes az Apple leszállítani – pár hete még úgy volt, hogy 10-12 millió áll készen a rajtra.

Ha igazak a mostani infók, akkor a legyártott iPhone X modellek csupán 10 százaléka felelt meg a minőségellenőrzésen. Ez annyit tesz, hogy a már összeszerelt csúcsmodellek 90 százaléka a kukában landol, hiszen valami miatt nem feleltek meg az Apple előírásainak. Sajnos azt nem részletezték, hogy pontosan mi volt a kukába dobott telefonok problémája.

space-gray-silver-iphone-x-800x370

Korábbi pletykák szerint az új OLED kijelző és a TrueDepth kamerarendszer okozza a gyártási nehézségeket, így valószínűleg ezek állnak most is a háttérben.  Elemzők szerint már most 50 milliós előrendeléssel számolhatunk, így ha helyesek a számítások, akkor bizony iszonyatosan nagy hiánycikk lesz a telefon. Ha pedig  továbbra sem képesek az Apple partnerei a megfelelő ütemű és minőségű gyártásra, akkor bizony hónapokat kell várniuk az előrendelőknek, hogy kezeik között tudhassák az iPhone X-et.

Természetesen az is lehet, hogy az egész mostani információ egy figyelemfelkeltés. Mivel ez egy újabb, meg nem jelölt forrásból származó pletyka, így nem érdemes készpénznek venni a mostani hírt. Reméljük, hogy tévesek az oldal értesülései, s az Apple-nek azért sikerül tartania a novemberi 10-12 milliós kezdőkészletet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. janika61 - 2017.10.07. 04:16

    De már az új SE-X_röl hallani ami állítolag márciusban jön a kis X 4,7 zoll akkor az majd pünkösdkor ugy Apple ??

  2. Bigyo - 2017.10.08. 00:13

    Hat mivel korabban olvastuk, hogy a chip gyartas is sajat kezbe kerul, szerintem hamarosan a kijelzo is sajat gyartas lesz, hisz a csuszas nem az Apple reszerol van, hanem a reszegyseget gyartok szenvednek. Mivel az egyik legnagyobbak ebben az iparagban igy ez csak ido kerdese.

Szólj hozzá Te is!