A Google bemutatta az új iPhone és HomePod riválisát

HusztiD 2017.10.05. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 576

pixel2-800x713

Magyar idő szerint tegnap este folyamán a Google tartott egy eventet, ahol bemutatkoztak a legújabb okostelefonok, amelyek mellett pár egyéb termékről egyaránt szót ejtettek. A Pixel 2 és a Pixel 2 XL a tavalyi vonalat viszi tovább, az ígéretek alapján pedig érdekes újdonságokat kaptak.

A mezei Pixel 2 egy 5 colos kijelzővel rendelkező telefon, ami közel széltől szélig tartó lekerekített kijelzőt rejt magában. A Pixel 2 XL hasonló, csupán itt 6 colról beszélhetünk, valamint itt sokkal kisebb maga a káva. Mindkét készülék alumíniumborítást kapott, a telefon felső részén pedig a tavalyi modellekhez hasonlóan üvegborítás található. A telefonokban a megszokottakhoz híven láthatunk egy hátoldali ujjlenyomat olvasót, valamint IP67 minősítést kaptak, akárcsak az iPhone 8 modellek.

Egyik újdonság, hogy idén a Google is elhagyta a jack csatlakozót, akárcsak tavaly az iPhone 7 készülékekkel az Apple. A telefonok OLED kijelzőt kaptak, de bemutatkozott az úgynevezett ‘Active Edge’ funkció, melynek lényege, hogy ha a telefont kijelzőjét két oldalról finoman összeszorítjuk, akkor előjön a Google Assistant, vagyis a virtuális asszisztens.

googlehomemini

Az új Pixel 2 telefonok egyetlen egy hátlapi és egy előlapi kamerával rendelkeznek, ennek ellenére a Google mégis saját portré módot mutatott be. Ezáltal hasonló képek készíthetőek, mint az iPhone 7 és 8 Plus modelljeivel, azonban itt a telefon erősen a képen látható tárgyak és személyek felismerésére fekteti a hangsúlyt, ami által kiemeli a fókuszban lévő objektumot a képről. A Google szerint a DxOMark csapata 98 pontot adott az új kamerára, ami némileg feladja a leckét az iPhone 8 Plus és a Galaxy Note 8 számára, hiszen mindketten 94 pontot kaptak – mondjuk kíváncsiak leszünk az első összehasonlító tesztekre.

Az eseményen természetesen bemutatkozott az új Pixelbook és a Pixel Buds (AirPods féle próbálkozás), de a másik nagyobb sikert arató termék az új Google Home volt. Itt egészen pontosan két hangszórót mutattak be, a Minit és a Maxot. A Mini érdekessége, hogy 49 dollárba fog kerülni, a Maxé pedig, hogy hússzor hangosabb, mint az eredeti Google Home. Leginkább ez utóbbi lesz a HomePod méltó ellenfele, hiszen ez 399 dollártól lesz értékesítve.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bigyo - 2017.10.05. 10:54

    Itt nyavajog mindenki, hogy a iPX 999$-ba kerül, a most debütáló Pixel XL meg 939€ ami 1104$-nak felel meg. Erre senki nem veri a nyálát. Az meg egy külön észrevétel, hogy a SamuS8 es a Pixel2 elölről eléggé hasonló. Nekem ezért is jön be az iPX szigete. Viszont a Pixelt hatulról nézve iP2G koppintás. :)

Szólj hozzá Te is!