Ezúttal az iPhone 8-ra csapott le az iFixit csapata

HusztiD 2017.09.25. 15:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 672

ginrdqseikvrujkg-huge

Az Apple előző hét pénteken dobta piacra az iPhone 8 modelljeit, az iFixit csapata pedig szokás szerint lecsapott rá, hogy aztán jól szétszereljék. Küllemre az előző modellekhez képest ugyan nem sok változást hozott a telefon, viszont a belsejét vizsgálva akadt egy-két olyan dolog, melyekről érdemes szót ejteni.

Az almások nemrég elmondták, hogy az iPhone 8 kisebb akkumulátorral van szerelve, mint az elődje, de pontos infót nem adtak. A felnyitás folyamán kiderült,hogy egy 1 821 mAh aksi kapott benne helyet, míg tavaly egy 1 960 mAh-es egység volt az iPhone 7-ben. Ha mondjuk a Galaxy S8-hoz hasonlítjuk, akkor abban bizony egy 3 000 mAh-es akkumulátor található meg. Természetesen lehetne vitatkozni a különbségeken, de nem árt megjegyezni, hogy az iPhone 8 még így is hozza a szokásos üzemidőt. Mindezt az új A11 Bionic chipnek köszönhetően, ami sokkalta energiatakarékosabb. Mondjuk az iPhone X sokkal érdekesebb lesz, ugyanis az jóformán megegyezik az iPhone 8 fizikális méretével, de sokkal nagyobb kijelzővel is rendelkezik. Ennek ellenére az Apple ott plusz két órás üzemidőt ígér – mondjuk ez már egy másik történet, novemberben biztosan szétkapják azt is az iFixit-esek.

KOJl6QOXvgfre1BP.huge

Ha már szó esett az aksiról, akkor a jó hír, hogy ezúttal sokkal könnyebb azt szerelni, hiszen az Apple mind a négy sarkához rakott ragasztóanyagot, amit sokkal könnyebb eltávolítani, így a szerelési folyamatokat is könnyíti. A mezei iPhone 8-ban az A11 Bionic chip mellett 2 GB LPDDR4 RAM található meg, egy Qualcomm MDM9656 Snapdragon X16 LTE modemmel, valamint egy NXP 80V18 Secure NFC modullal karöltve. Külön kiemelendő, hogy az Apple egy új, sokkal erősebb és jobban rögzített Lightning portot épített be, a szakemberek szerint ez egy sokkal jobb portot eredményez, ami által csökkenhet az erre irányuló meghibásodások és egyben javítások száma.

Verdikt? Az iPhone 8 szerelhetőségét 6 pontra osztályozta az iFixit, ami egy ponttal marad alul a tavalyi modelltől. Plusz pont, hogy a két leggyakoribban cserélendő komponens, az aksi és a kijelző továbbra is könnyen hozzáférhető és cserélhető, valamint a vezeték nélküli modulnak köszönhetően kevésbé fognak elromlani a Lightning portok. Semlegesként hozták fel a készülék csepp és porállóságát, hiszen szerelés után nehéz azt ugyanolyanra visszacsinálni. Negatívumként pedig az új üveghátlapot emelték ki, ami törés esetén nagyon nehezen lesz cserélhető, valamint vannak olyan komponensek, amihez szintén bonyolult hozzáférni, mivel eltakarják a különféle kábelek és egyéb komponensek.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!