Az AirPods dominálja a vezeték nélküli fülesek piacát

HusztiD 2017.09.05. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 451

airpods1

Pár hónap késéssel, de az Apple tavaly december folyamán dobta piacra az AirPods vezeték nélküli füleseit. Ekkor vegyesek voltak a felhasználói visszajelzések, ugyanis nem elég, hogy viszonylag drágának számított, de még 6-8 hetes várakozási idő is volt rá. Ennek ellenére nyolc hónap elteltével sem igazán csökkent a rá mutatkozó kereslet.

Ezúttal az NPD kutatócsapata állt elő egy új felméréssel, melyből kiderült, hogy egyeduralmat tudhat magának az Apple. Magában a felmérésben sajnos csak az amerikai eladásokat vizsgálták. Adataik alapján ez idő alatt összesen 900 ezer vezeték nélküli fülest adtak el a gyártók, amit egyenesen az AirPods dominál. Konkrétan 85 százalékos az Apple részesedése a piacon.

Ha ezt számokba átváltjuk, akkor több, mint 760 ezer eladott AirPods fülest eredményez. Mindez csak Amerikában, a világ többi országáról még nem beszéltünk. Az NPD szerint a felhasználókat nem rettenti vissza a készülék viszonylag drága árszabása, az olyan újdonságok mint a W1-gyes chip, a hangminőség, vagy a Siri integritása pedig egyenesen vonzza őket.

Gondoltátok volna, hogy ekkora sikere van az AirPods-nak? Ezek után érdemes lesz várni az újabb felméréseket, hiszen a mostani adatok egészen meggyőzőek az Apple számára. Kérdés, hogy hosszabb távon is képesek-e tartani ezt a tendenciát?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. athy - 2017.09.05. 20:55

    Én szeretem.

  2. Bigyo - 2017.09.05. 23:10

    Nekem nincs és nem is lesz, mert a fülem nem bírja a gyárit sem. Egy Sennheisert használok es most szerzem be a BeatsX-et.

Szólj hozzá Te is!