Így küszöbölheted ki az általános, nem reagáló kijelző problémát

HusztiD 2017.08.16. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 074

6s

Ritka eset, de sajnos többeknél előfordul néha, hogy valamiért nem reagál az iPhone vagy az iPad kijelzője. Ezek a legtöbb esetben könnyen orvosolható dolgok, hiszen szoftveres bugok okozzák, melyek általában valamelyik alkalmazáshoz kapcsolódnak. Most összeszedtük a leggyakoribb tippeket, melyeket érdemes végigcsinálnotok hasonló esetekben.

Takarítsd meg a kijelzőt!

Legyünk őszinték: mindig magunknál hordjuk a telefonunkat, ami mindenféle piszoknak és szennyeződésnek van kitéve. A kijelző pedig egy külön fogalom, hiszen ez az, amin igazán meglátszanak ezek a dolgok. Bizonyos esetekben pont ez lehet az oka, amiért nem reagál a kijelző. Ha eddig nem figyeltél a kijelződ megfelelő tisztogatására, akkor ideje lesz elsajátítanod, hiszen sokszor ez okozza a problémát.

Bónusz: már csak a Touch ID miatt is érdemes többször törölni egy nap a kijelzőt és a szenzort, hiszen az ujjlenyomat olvasó ennél sokkal érzékenyebb, így ha nincs megfelelően takarítva a Touch ID, akkor bizony az ujjlenyomatainkat sem fogja felismerni.

Töröld le, majd rakd újra az alkalmazást

Néha megesik, hogy egy program elindítása után egyszerűen nem reagál az app, vagy akár maga a telefon sem. Ekkor érdemes megnézni, hogy van-e frissítés az adott alkalmazáshoz. Ha nincs, akkor egyszerűen csak töröld le a programot és rakd fel újra. Időnként előfordul, hogy egy-egy bug ehhez hasonló problémákat okoz.

Indítsd újra!

Van az úgy, hogy néha csupán egy újraindítás szükséges. Ha teljesen kifagyott a telefonod és nem reagál a kijelző, akkor egy hard reboot-tal mindent megoldasz. iPhone 7-nél tartsd egyidejűleg lenyomva a bekapcsoló és az alsó hangerő-szabályozó gombot kb. 20 másodpercig. Korábbi készülékeknél majdnem ez a felállás, csupán ott a bekapcsoló és a Home gombot kell együttesen nyomva tartani.

És a tárhely?

Akárcsak a legtöbb számítógépen vagy egyéb elektronikai eszközön, ha kifutunk a tárhelyből, akkor elképzelhető, hogy belassul a készülékünk. Ilyen esetben mindig érdemes a beállításokon belül megvizsgálni, hogy mennyi tárhely áll még a rendelkezésünkre. Ha csupán pár száz MB van, akkor érdemes letörölni az olyan alkalmazásokat és dokumentumokat, melyeket már nem használunk, hiszen ez is komoly lassulásokhoz vezethet.

Illetve itt érdemes nyomon követni az olyan közösségi appok által felhasznált cache kapacitását, mint a Facebook vagy Instagram, hiszen ezek szintén képesek több száz MB felhasználására.

Még mindig nem működik?

Ha egyik lépés sem működik, akkor már csak egy dolog van hátra: a restore. Mindenekelőtt érdemes teljes biztonsági mentést csinálni a telefonodról akár iCloud vagy iTunes által, majd elvégezni a restore-t és visszaállítani a mentéseidet.

Reméljük ezzel a pár tippel tudtunk segíteni azon olvasóinknak, akik viszonylag gyakran találkoznak hasonló problémával.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!