Újabb érdekes hírmorzsák az iPhone 8 kamerájáról és arcfelismerési funkciójáról

HusztiD 2017.08.15. 11:56 HomePod, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 503

forbes-iphone-8-1

Guilherme Rambo Twitter felhasználó neve már ismerősen csenghet számotokra, hiszen az előző hét folyamán ő volt az egyik olyan iOS fejlesztő, aki érdekes felfedezéseket tett a HomePod szoftverében. Ezúttal sikerült tovább botorkáznia a rendszerben, így újabb érdekességekről számolt be, hogy voltaképp milyen további újdonságot kaphat az iPhonne 8.

A kódsorok között olyan újdonságra bukkant, mint a 240 fps videófelvétel 1080p minőségben. Jelenleg ugyan az iPhone 7 modellek is képesek a 240 fps felvételre, azonban mindezt csak 720p felbontásban, ami ugyan nem rossz minőség, de mondhatni távol áll a full HD-től. Aki pedig nem tudná, ezeket az úgynevezett slo-mo funkcióval képes felvenni, ami egy lassított felvételt eredményez.

Ez még nem minden. Múltkor pont a HomePod szoftveréből szivárgott ki a Face ID, ami az új hitelesítési eljárás lesz az iPhone 8-ban. Lényegében ez lesz az arcfelismerő funkció. Most, hogy tovább kutakodott, kiderült, hogy a telefon több biometrikus lehetőséget támogat. Hogy ez pontosan mit jelent, azt viszont nem tudni. Lehet, hogy több, általunk hitelesített embereket is felismer a telefon? Nem kizárt.

Végül az utolsó és talán leghasznosabb dolog, hogy a telefon képes lesz eldönteni, hogy használat közben nézzük-e a kijelzőt, vagy sem. Elsőre nem hangzik kiemelkedően, viszont ennek köszönhetően a készülék eldönti, hogy adjon-e valamilyen hang alapú jelzést, ha éppen értesítést kapunk. Ha a kijelzőt nézzük, akkor nyilván a kijelző felső részén felbukkan az értesítés, így nem ad különféle pittyegő hangot. Ha viszont nem nézzük, akkor a megszokott módon értesít minket.

Mi már nagyon kíváncsian várjuk, hogy mivel robbant jövő hónapban az Apple. Sok-sok infó kiszivárgott róla, de reméljük, hogy ezen felül tudnak még újat mutatni a kaliforniaiak, mivel úgy lesz igazán meglepetésszerű a leleplezés.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!