Hasznos lehetőségek rejlenek az iPhone NFC chipjeiben

HusztiD 2017.07.28. 14:55 Egyéb, iOS, iPhone 0 db 1 426

iOS-11-Core-NFC-duo

Az Apple évekkel ezelőtt bevezette az Apple Pay szolgáltatást, amely az iOS készülékekben rejlő NFC chipek által valósult meg. Tudjuk jól, hogy az almások eddig nem engedélyezték ezen chipek használatát a külsős fejlesztők számára, kizárólag a saját fizetési szolgáltatásukat lehetett alkalmazni.

Az előző hónapban, a WWDC 17 konferencián bemutatkozott a Core NFC. Az iOS 11 új keretrendszere számos hasznos újdonságot tesz a felhasználóknak elérhetővé. Például lesz egy olyan funkció az iPhone felhasználók részére, ami arra kér minket, hogy szkenneljük be az adott címkét. Ezt bárhol használhatjuk, ahol támogatják az NFC-s eljárást, de leginkább nagyobb bevásárlóáruházakban lehet hasznunkra. Odamegyünk egy általunk kiszemelt élelmiszerhez, a szkennelés után a telefonunkon láthatjuk a szükséges infókat róla: elkészítési ötleteket ad, valamint tájékoztatást, hogy milyen hatóanyagok találhatóak meg benne.

Természetesen ennél sokkal több lehetőség rejlik az NFC technológiájában, kérdés csak az lesz, hogy hogyan fogja az Apple és a különféle partnereik ezt kihasználni. Idő kell, mire szélesebb körben elterjed a funkció, viszont ha itt, Magyarországon egyre több ezt támogató rendszer lesz, akkor éveken belül kiforrja magát eme hasznos funkció.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!